2019-08-03 Lindängens IP
Div 2 Västra Götaland

Sen var matchen i stort avgjord. Olympic var ett nummer större än oss idag.
Direkt tar de tag i taktpinnen. Det är ett stabilt lag och det brukar inte passa oss så bra. 2 mittbackar som styr o tar det mesta. Flera snabba o tekniska.
Det tar bara 7 minuter så ligger första baljan bakom Sebbe. De går i stort sett rakt igenom 4 man i mitten och skjuter i ena hörnet. 0-1.
Även 2:an efter 12 minuter sker mitt i banan. En djupledsboll sitter perfekt på foten hos deras anfallare som kommer ensam och rullar in 0-2.
Tung start och det har man inte råd med mot ett topplag. Olympic förlorade mot Rosengård i första omgången. Sen är det endast Halmia som rått på dem.
Det blir ett lite lugnare Olympic efter deras tidiga ledning. Det tar 25 minuter innan vi lyckas få till något som kan kallas anfall. John blir nerdragen strax utanför straffcirkeln. Mirsons frispark går en bit över.
Sebbe långt ute får en felträff vid uppspel. Boll till grön som lobbar precis över vårt mål.
David får till ett vänsterinlägg. Mirson ganska fri lyckas inte få inte ner nicken under ribban.
Strax efter har Alo ett skott i burgaveln efter hörna. Dock snäv vinkel.
Olympic har även ett friläge där Sebbe får ner en hand och styr till hörna. Halvleken avslutas med ett antal resultatlösa gröna hörnor. En halvlek där vi inte kommer in i matchen. Vi får inte till något ordnat spel alls.
Vi kommer ut i andra med 2 gubbar längst fram vilket gör att vi får bättre tryck. Litte kommer in med sina löpningar som oroar och skapar ytor. Vi trycker på och får några hörnor. Tyvärr ingen utdelning.
På Olympics egentligen första riktiga anfall efter 20 minuter ligger bollen igen i blå bur. De går med fart runt på sin högerkant. Inlägg på marken. Där stöter en grön in 3-0. Enkelt och de är effektiva.
Vi gör våra 5 byten för att försöka få tag i matchen. Flamurs inlägg på marken går rakt igenom folkmassan utan att en blå fot lyckas få in den. Jonte har ett skott som deras målvakt stöter till hörna. På en är det Jakob Jensen som efter några studsar lyckas stöta in reduceringen till 1-3. Vi får chansen till ytterligare reducering direkt. Men frisparken strax utanför straffcirkeln går inte mot mål.
Istället blir det Olympic som tar vara på ett sent misstag. Uppspelet går rakt till grön som enkelt rullar in slutresultatet 4-1.
Inget att säga om dagens förlust. Fortfarande lite andrum neråt, men det vill till att vi vinner rätt matcher.
Nästa lördag är det en sådan. Hittarp hemma 13.30 på Hedevi. 1-1 borta i våras där vi kvitterar i 86:e. Sådana pinnar är alltid goa. Gärna fler sådana. De ligger pinnen efter oss med en match (Rosengård) mindre. Kom o hjälp till!!