2018-04-14 Laröds IP
Div 2 Västra Götaland

… min 59-årsdag kommer jag aldrig att glömma. Det var den dagen jag var på Laröds IP i Hittarp och såg den mest konstiga, märkliga, sjuka, besynnerliga, underliga fotbollmatch jag sett eller kommer att se någonsin. Det är jag hundra på.
Hittarp är stora o stabila. Senast mot Olympic gjorde de 3 nickmål, här får vi se upp.
Matchen startar med bra fart. Hittarp stör oss högt upp. Vi gör ett felpass. Hittarp kontrar och skapar en hörna. Vi är lite pressade och får lägga längre bollar. En farlig frispark rakt fram. Deras skott tar i mur och nytt skott . Hjelte får tippa till hörna.
UIK kontrar med Jonathan som sånär kommer igenom. Hittarp är tekniska trots sin storlek. Vi tappar boll igen i försvaret när de stressar oss.
Hittarp kommer igen med ett inlägg i mitten. Ser inte farligt ut. Alla är på plats men vi snackar för dåligt. En vit kommer fram med en tå och bollen ligger bakom Hjalte. 0-1 och uppförsbacke.
UIK fortsatter att föra spelet. Jonathan nickar fram Mirson. Hittarps målvakt hinner ut och avvärjer precis.
Intressant start och det händer mycket mer än i premiären. Vi är mer på hugget. Det händer mycket på vår vänstersida. Jonathan gör en bra diagonallöpning. Drar isär försvaret, skapar oro. Bra!
Hittarp har också bra löpningar. På en kommer de runt. Men Hjalte är med bra ute och greppar säkert.
Mitt i halvleken får Joel en varning efter att David! skavt en vit. Antingen tog domaren fel eller var det snack.
Nu blir det en period vi får lite svårare. Vi får inte tag i några andrabollar. Hittarp stoppar ganska enkelt våra försök. Vi har svårt störa deras backlinje.
Kiffe får en märklig varning när bollen studsar upp på handen mitt på plan. Domaren blåser och Kiffe ropar helt reflexmässigt nej, tveksamt. Det tuffar till sig. Skogen blir överfallen mitt på plan – gult kort.
Minuten kvar av första springer 2 ihop. Hittarpskillen, samma som tidigare fick varningen protesterar. Han får varning och rött kort. Verkar lite enkelt. Känns som domarteamet inte har riktigt koll.
Med minuten kvar hittar Kiffe Skogen med en lång passning. Skogen blir fälld innanför straffområdet. BLÅ STRAFF!! John ta boll men Mirson tar bollen från honom och lägger upp på straffpunkten.
Straffen slås på målvaktens vänstra sida men inte tillräckligt. Målvakten räddar och direkt efter blåser vi till paus. Underläge 0-1 i paus.
Direkt 3 minuter efter paus går vi till anfall. Nere i hörnet innanför straffområdet får David boll. Helt regelvidrigt blir han nersparkad. BLÅ STRAFF igen!!
Nu är det Johns tur. Han placerar straffen på samma ställe och där är deras målvakt igen. Ajajaj!!
Det går till minut 56. Vi får straff 3. Nu är det Davids tur lägga straffen på nästan samma ställe. Där är deras målvakt igen och tar sin tredje straff på 8 minuter.
Matchen fortskrider och det blir en situation framför deras mål. Avblåsning men deras målvakt trycker då till en blå rejält i bröstet. Domaren och linjemannen konfererar. Målvakten får rött kort.
Det är 30 minuter kvar och vi spelar 11 mot 9.
Det är ändå Hittarp som får nästa chans på en kontring. Mirson är med och skaver, gult kort.
Det händer mer saker. Efter ett Hittarpsanfall ligger en vit kvar. Har ont men tror inte det var något regelfel som gjordes. Långt avbrott.
Vi göt några byten. Mirson/Rasmus, Robin/Flamur,
Till slut lyckas vi få in en kvittering. Det är John som med ett inlägg hittar en fri Skogen framför mål. Ett läge som han inte missar. Vi har välförtjänt kvitterat till 1-1.
Joel byter med Jakob. Vi fortsätter jaga ett segermål.
Domaren har helt rätt lagt till 5 minuter efter många avbrott.
Vi går in i minut 94 när Hittarp får en hörna. De lägger den kort. Vi är på med 2 gubbar. Ändå lyckas deras spelare komma förbi. Han lägger bollen snett ut till en spelare som strax utanför straffområdet vänder bort oss och får på ett skott som smiter in till höger om Hjalte. 2-1 till Hittarp !!!
Vi missar idag 3 straffar. Spelar 11 mot 9 i 30 minuter och släpper in 2-1 med minuten kvar