3-1, 0-0, 1-1, 0-1, 1-1

Sävedalens IF

1--1 (0-0)

2018-06-16 Vallhamra IP

Åter gör vi en bra match och visar att vi är ett div 2 lag. Nu gäller det bara att vi vinner rätt matcher. Alla gör idag ett jättejobb i 90 minuter och det ger resultat.
V möteri Sävedalen som vid vinst har möjlighet gå upp i toppen av tabellen. Förra året förlorade vi knappt borta med 2-3 och ordnade 0-0 hemma. Gott att ha med sig när vi går ut på plan. Tobbe i målet idag.
Det är 2 lag som gärna rullar boll. Mirson hugger direkt efter några minuter. Får med boll och ordnar hörna. Sävedalen kontrar med ett friläge där Tobbe gör en bra fotparad – viktigt!!!
Vi byter chanser. UIK skapar lite tryck på Säves planhalva innan Sävedalen får till enhalvkontring med skott. Tobbe är med nere vid stolpen. Det blir lite mer Sävetryck men vi ligger bra i våra positioner så det skapar inget trots att de stressar oss.
Med 10 kvar kommer ett inlägg där en röd är först och får till en nickskarv – Tobbe på rätt plats igen! Sävedalstryck det sista. Med 5 kvar får de en frispark rakt framifrån. Klockrent i Tobbes vänsterkryss och ut.
Halvleken avslutas med att Bodde lyckas skava en röd som är på väg igenom.
En halvlek som böljat fram och tillbaks. Sävedalen har haft vassare chanser är oss och vi får vara nöjda med det oavgjorda resultatet.
Andra börjat liknande som första. Tar bara 2 minuter så stressar de oss till en kontring. Inlägget nickas över. De fortsätter trycka på och Anton får rensa bort bollen. Vi måste snacka bättre när vi går 2 på samma boll.
Sen får vi en bättre period. De röda är på oss med ett antal sena situationer och efter 3-4 tuffa tacklingar från de röda blåses det till slut blå frispark.
Vi kontrar och Mirson får läget – skottet över. Sen går Jonathan runt på vänster. Inlägget slås ut till hörna.
I minut 65 får vi äntligen till det. En omställning där Rasmus får till ett inlägg in till Mirson. Han möter bollen med ett snyggt volleyskott. Målvakten lyckas inte få tag i bollen som går under honom. Vi är framme och hugger och bollen är inne innan de blå hjälper till det sista – 1-0 äntligen!!!
Intensiteten höjs. Sävedalen har en lurig frispark som tar i stolpen igen. David blir nersparkad mitt på plan! Oroligt och rörigt i båda lagen. Ur detta kommer det ett blått felpass (igen) mitt på plan. Omställning och skott i mål. 1-1 – Känner ni (tyvärr) igen det?
Kanske inte orättvist men…..
Efter detta går Sävedalen för ett vinstmål. En röd ramlar och samtidigt rensar John. Det blir ett otäckt skott som knockar Sävedalens spelare. Han reser sig till slut och byter. Hoppas det inte är något allvarligt.
Nu trycker Sävedalen på. En tåfjutt räddas av Tobbe tillhörna. De har ett skott i bra läge – tar i burgaveln. De skapar några mer lägen innan matchen de i 94:e minuten har sin sista chans. På ett inlägg skarvas bollen in framför mål men vi kan rensa till hörna.
Matchen slutar 1-1 och det är klart att vi får vara nöjda med det. Fast vi ber inte om ursäkt för den pinnen. Vi har i tidigare matcher oturligt tappat poäng, så är livet!!
Ett riktigt getingbo i slutet av tabellen efter 11 omgångar. 6 lag inom 4 poäng.
Nu vill det till att vi tar poäng i rätt matcher och fortsätter stjäla poäng av lagen högst upp så kommer detta att ordna sig.
Oerhört SUPERVIKTIG match på torsdag 19.30 hemma mot Kvarnby IK. De har en pinne upp på oss. Nödvändigt med en seger där!! Sen avslutar vi vårsäsongen borta mot IFK Malmö. Ett IFK Malmö som faktiskt var med i den första allsvenska säsongen som spelades 1924/1925. Varför inte fixa 6 pinnar på dessa innan vi tar sommarpaus. Ett gott förslag eller?!