3:e raka!!

1-1 (0-1)

Hittarps IK

2018-06-06 Hedevi

UIK tuggar på och det blir idag 3dje matchen i rad med poäng. Dagens motståndare är Hittarp. Vi vet vad som hände sist. De gjorde vinstmålet i 95:e
Och det är Hittarp som kör på direkt. Stör oss högt upp. Det tar 5 minuter innan vi får upp spelet. Och Hittarp får ta till ojusta medel för att stoppa Joel. Vit varning.
Det är Hittarp som får första chansen. Skottet rakt på Hjalte. Vi har koll men då gör vi ett enkelt felpass mitt på plan. Hittarp ställer snabbt om och så står det plötsligt 0-1 efter 19 minuter. Tyvärr en bjudning som inte år ske.
Men det är UIK som tar lärdom av detta och trycker upp. Mirson får läge men får ingen bra träff. Vi får några bra frisparkslägen utan resultat.
Joel kommer lite fel och får ett gult kort.
Hittarp tar över och trycker på. Stressar oss till misstag. Hasse fäller rakt fram 2 meter utanför straffområdet. Frisparken skjuts över.
Hittarp fortsätter. Får en farlig frispark rakt fram. Skottet går via Alberts arm och över. Det blir en hörna till men vi fredar målet. 0-1 i paus!!
UIK startar andra starkt. Vi skapar några hörnor innan det är Hittarps tur att bjuda Mirson på ett friläge. Helt fri men deras målvakt gör en kvalificerad fotparad.
Minuten efter får vi en hörna. Slås lågt och slås ut på plan. Vi trycker in bollen igen framför mål och där kommer Jakob Nilsson rätt och förlänger bollen in i målet och vi ha kvitterat till 1-1 i minut 59:e.
Detta gör att det blir högre intensitet i matchen. Hittarp trycker på. Vi byter chanser. De får några farliga frisparkar och några hörnor men vi fredar oss.
Joel byter med Admir. Hittarp får hörna och det är vitt tryck. David o Rasmus går ut. Litte o Flamur kommer in. Admir får ett läge och dras ner i an närkamp. Av någon anledning blir det vit frispark? Kunde lika gärna blivit straff i mitt tycke. Strax efter är det istället Admir som får varning när han springer ner en vit på plan. Och sen tar det bara 3 minuter innan Admir är för het igen och gör en liknande nedspringning på mittplan.
Matchen avslutas med en lurigt vit frispark snett utanför straffområdslinjen. I samband med den pillar Admir bort bollen och får syna det röda.
Matchen är slut och vi har tagit poäng i tredje matchen i rad.
Detta stärker oss inför den superviktiga matchen mot KSP Prespa Birlik på söndag 14.00. De ligger placeringen över oss på kvalplatsen. Vid vinst kravlar vi oss upp på kvalplatsen. Grabbarna behöver all hjälp de kan få av 12:e mannen – publiken – ALLA till Hedevi !!!