4 matcher, 4 vinster, 6-0 i målskillnad, 12 poäng

Assyriska BK

2020-07-03 Hedevi

Vilken kanonstart på säsongen 2020!!!
För man får väl räkna dubbelt nu när det är en enkelserie.
Assyriska hemma ett tufft motstånd som vann första matchen över Vinberg med 4-2.
Och det blir en match med mycket fart. Återigen en bra start för de blå. Redan efter 2 minuter ligger bollen i det röda målet. I en lite tilltrasslad situation var det Jonte som var sist på bollen redan efter 2 minuter.
Det är de blå som har nästa läge när Kiko gör en högerrajd och inlägget kör Emil ribba över.
Det är en bra fotbollsmatch med 2 spelande lag. Snabbt spel på marken. Härligt ärliga fighter. Det bjuds upp till ett riktigt klapp/klapp spel.
Efter halvtimmar tar de röda över och trycker på. En röd spelare springer bokstavligen rakt på en stillastående John. Gult kort – till John!? Assyriska skapar halvchanser. UIK kontrar och Markus får på ett bra skott som deras målvakt parerar till hörna.
Bra fotbollsmatch med fart och snabbt spel på marken av båda lagen. Kvalité i passningarna. Vi står bra upp och 1-0 står sig halvleken ut. Vi får va nöjda med ledning men behöver absolut inte be om ursäkt för att vi leder.
Assyriska startar naturligt bra i andra. Kiffe bryter men lämnar oturligt över boll igen till röd. Vi räddar till hörna. Vi tappar boll igen, skott utanför. Assyriska har höjt tempot och för matchen. Vi ligger rätt och de lyckas inte skapa så mycket när de kommer till vårt straffområde. Några hörnor som vi har koll på.
15 kvar får Assyriska ett friläge. Anton räddar oss med en fin fotparad liggande.
Med 10 kvar lyckas vi få tag i spelet igen. Men Assyriska får en hörna. Det blir ett skott. Anton är säkerheten själv.
Assyriska får ett sista läge. Med en dubbelhörna med några minuter kvar. En nick via blå på den första är allt som händer.
En go 1-0 seger idag och en härlig start med dubbla segrar.
Gott att serien äntligen kommit igång och laget är stabilt och det bästa UIK visat upp.
Det enda som är synd är att vi inte får ha någon publik men jag vet att många följer med på elektronisk väg – vi får vara nöjda med det.
Hur som helst, ska som vanligt bli väldigt kul att följa UIK under denna märkliga säsong. Vad jag kan förstå ligger vi tvåa efter 2 eller 4 omgångar. Full pott ihop med Ängelholm. Dock har inte alla spelat 2 eller 4 matcher.
Men serien är igång liksom Ullareds IK!!!!