Onsala BK

0-3 (0-1)

2019-09-28 Rydets IP

Yesss där satt den! Känns väldigt härligt att köra hem från Onsala idag.
Efter 4 förluster i rad. De 2 sista efter väldigt tveksamma domslut på övertid så fixade vi istället 6 pinnar idag i Onsala. Hur då undrar ni kanske då. Jo när B-laget skulle möta Onsala för några omgångar sedan blev den flyttad. Klubbarna bestämde då att dagens match skulle gälla både i klass ett reservlagsserien och div 2. Sagt o gjort grabbarna fixade idag 6 pinnar på Rydets IP i Onsala. Härligt med vinst 3-0!!! Betyder att B-laget vinner högsta reservserien för andra året i rad. Starkt!!
Och vi gör en prefekt match idag. Följer matchplanen till punkt o pricka och har den lilla medgången som behövs.
Onsala bjuder på en konstgrälplan. Inga problem det är vi vana vid.
UIK har första chansen efter 6 minuter. Wahlberg hittar Flamur. Deras målvakt stöter ut skottet. Strax efter är det Onsala som har liknade anfall och Sebbe som stöter ut skottet. John rensar till hörna.
Onsala är ett stabilt lag. Det är en intensiv start med många dueller på plan.
I tolfte minuten tar vi ledningen med 1-0. Ett mycket snyggt anfall där bollen gå som på ett snöre mellan Kiko o Emil till Jakob Hallberg som stöter in ledningsmålet. Onsala hänger inte med. Gött!!!!
Efter detta höjer sig Onsala och vi kanske tar det lite lugnare, bevakar. De skapar några lägen. De stöter på vår nyskapade högerback Litte, får med sig boll o skjuter som Sebbe tar. Onsala trycker på men vi har bra koll. Något skott, nick på hörna över. Vi går till vila i ledning!!
Hela Onsala kommer ut i paus. Det tar ytterligare 3-4 minuter innan vi ser de blå! Taktik?
Onsala fortsätter ligga på. Vi ligger perfekt i våra positioner. På en kort inspark slarvar vi till det. Onsala får skjuta, Sebbe tar. Skärpning!!
Det är mycket spel ute på plan. Kiko får ett läge och blir nerdragen i straffområdet. Straff? Domaren vinkar avvärjande!
Det är Onsala som försöker och till slut får de ett friläge. Sebbe gör en reflexräddning på närskottet. Strax efter nytt skott strax utanför. De är inne i flyt men lyckas inte få skotten mot mål. Vi ligger rätt.
Med 20 kvar är det UIK som skapar. Kikos skott går i burgaveln. Emil bryter och skottet precis över. Det är öppet spel. Flamur utnyttjar ett felspel. Blir helt fri men deras målvakt lyckas få fingrarna på bollen till hörna igen.
Med dryga 10 kvar får vi en hörna. Kiko får läget igen. Denna gång går bollen via stolpen och ut. Minuterna efter ska vi utöka vår ledning. John kommer rätt på hörnan och knoppar in ledning 2-0. Snyggt och matchen är vår. Vi passar nämligen på att göra ett mål till. Flamur hittar en het Hallberg som blir tvåmålsskytt när han fri sätter 3-0 med vänstern.
Mycket bra genomförd match helt enligt matchplan. Andra segern mot Onsala i år.
2 matcher kvar i årets serie. Först Prespa Birlik hemma på lördag 13.30. Sedan sista omgången borta mot IFK Malmö 14.00. Båda lagen indragna i nedflyttningsstriden så det blir tufft. Men vi ska klara det och ta oss förbi Vinberg som ligger pinnen över oss.