1-3 (1-2)

2017-06-15 Kabevallen

Äntligen kom en behövlig 3-poängare. Och det mot en av våra bottenkollegor Tenhult borta.
En helt livsviktig 3:a som smakade mumma. Vi åker till Tenhult och är i stort sett pressade att ta en 3:a och gör det. Mycket starkt! Det gäller att vinna rätt matcher och detta var en sådan.
Matchen i sig går inte till historien. KABE-vallens långa och tunga gräs satte stopp för detta. Det var helt omöjligt att få igång något snabbt spel vilket gjorde att vi inte kunde utnyttja våra hyenor Litte o Alex i några snabba omställningar. Mycket grötspel mitt på plan.
Alis första elva var helt naturligt också inriktat på försvarsspel vilket var helt naturligt med de förutsättningar han hade fått inför sin tränardebut i UIK.
Tenhult tar kommandot direkt. Mest spel på vår planhalva. Vi kommer inte in i matchen förrän efter 10 minuter. Då skapar vi lite hörnor och några skottförsök men inget som liknar rejäl målchans.
Efter halvtimman är det Tenhult som kommer med fart och ska bryta igenom. Jakob stoppar friläget och får ett gult kort. Kändes ändå som helt ok.
I 35:e minuten är det Tenhult som tar ledningen. De går helt enkelt från mittcirkeln rakt igenom vårt försvar och får skjuta in ledningen 1-0. Mycket dåligt försvarsspel från de blå. Så enkelt får det inte gå till.
Med 3 minuter till pausvila får vi en frispark mitt på Tenhults planhalva lite till vänster. Snabbt lägger Joel Nilsson ner bollen och hittar Alexander i fart. Han gör inget misstag och vi har 1-1 lagom till pausvilan.
Men vi nöjer oss inte med det. Direkt efter avspark hittar Kush snyggt Joel Nilsson och han gör inget misstag när hans skott sitter säkert i höger burgavel bakom Tenhults målis. Vi går till pausvila med ledning 1-2. Riktigt snyggt !!!
En långsam och lite småtråkig halvlek får ett riktigt härligt slut.
Andra startar med att Skogen sätter sig i respekt genom att gå in hårt med kropp. Frispark men bra att vi markerar att vi är med.
Det går bara 4 minuter in på andra när Alexander speedar runt på vår högersida. Passningen sitter perfekt på Joel Nilsson som hur elegant som helst knorrar in ledningen 1-3 i bortre gavel. Helt otagbart utom räckhåll för målvakten. HÄRLIG VÄNDNING på 6 minuter!!
Nu gäller det att vi stänger matchen vilket visat sig tidigare att det inte är så lätt.
Men denna gången lyckas vi. Tenhult lyckas inte hota oss idag utan det är UIK som tar de 3 välbehövliga poängen. Efter 90 minuter kan vår nye tränare ALI sträcka händerna i luften och njuta av segerns sötma – grattis Ali och hela gänget!!
Med segern går vi förbi Tenhult med en poäng. Får se vad de andra lagen hittar på i omgången.
Smolk i bägaren är att Jakob skadar sig och får byta mitt i halvleken – sträckning.
På torsdagen innan midsommar tar vi emot Dalstorp på Hedevi kl. 19.00. Dalstorp klarade kontraktet i tvåan förra året med en pinne tillgodo. De 2 matcherna slutade 0-1 hemma o 0-4 borta. I år har de imponerat och ligger högst upp i tabellen med 23 poäng. Det blir lite att bita i Ali!!
Men vi litar på ditt ledarskap och grabbarna har ju nu fått vittring!!!