1-0 (0-0)

2019-09-02 Vinåvallen
Div 2 västra Götaland

För andra matchen i rad tappar vi poäng i 95:e minuten.
Mot Ängelholm, bortdömt mål. Idag nickar Vinberg in en frispark i 95:e. Det betyder att de vinner matchen med matchens enda mål.
Så det var tungt att åka hem idag. Fjärde raka förlusten. Men kontraktet är fixat. Vi har 8 poäng ner till kval. 3 matcher kvar. Vi möter både Prespa Birlik o IFK Malmö. De krigar med Stafsinge i botten så där kan vi hjälpa SIF. Onsala först nästa lördag bota kl13.00
Vi gör ingen kanonmatch idag. Ingen utmärker sig särskilt. Vilket också märks när Vinberg i slutet utser endast Vinbergs bästa spelare. De tycker inte det fanns någon UIK-are att ge pris till………..nja så gör inte vi!!
Dagens match är väl inte mycket att skriva hem om. Inget av lagen utmärker sig.
Det börjar med att Jonte blir kapad mitt på plan – varning. Efter 8 minuter får Vinberg ett friläge. Sebbe kommer sent och vi slipper i mitt tycke en klar straffspark, tack.
Ganska öppet spel. Båda lagen söker lägen men det blir inte mycket av det hela. Några enkla skott.
Efter 20 snor Emil boll på mitten. Ställer om men tyvärr gå skottet rakt på Vinbergs målvakt.
Strax efter snor Litte boll på mitten. Hallberg är helt ren men passet missar honom klart, synd.
Vi har en bra period men det är Vinberg som har de sista 5. Dock utan att skapa den riktiga chansen.
0-0i paus. Mycket spel ute på plan. Få riktiga chanser.
Första 10 i andra är det mycket slarv av blåa. Vi bjuder Vinberg på 3-4 lägen. Slarvar i uppspelen och ställer till det. Som tur är tar de inte tillvara på dessa. Käsen får till ett inlägg. Mirson tyvärr över.
Med 30 kvar byter vi. Kiko o Flamur in.
Händer inte mycket det sista heller innan. Mycket slarv ute på plan.
I 5:e övertidminuten för Vinberg en ganska onödig frispark. De skickar upp folk och en grön är högst på inlägget när han knoppar in segermålet 1-0.
Nu vill det till skärpning sista veckorna så vi avslutar serien med huvudet högt. Målet måste va att ta igen den pinne som Vinberg ligger före oss, vilket placerar oss på 7:e plats.
2016 snodde vi ihop 36 poäng. Tar vi 7 poäng på de sista 3 matcherna på tangerar vi det. Det är något att jobba på det sista.