Ännu ingen hemmaseger!

1-3 (1-0)

HIttarps IK

2017-05-25 Hedevi

Hittarp på besök. Det är de som är mest på hugget när matchen startar. De styr och vi får försvara oss. Det är bara Skogen som visar pondus när han går in i några dueller och markerar att här gäller det kamp.
Hittarp lägger in många bollar bakom vår backlinje. Vi får jobba och är 2:a på boll. De första 20 har vi inget offensivt spel.
Sen tar det sig. Litte skarvar boll förbi deras mittback och är fri. Blir brutalt kapad och domaren visar det gult kortet.
Strax efter har vi en frispark. Mac går snyggt upp, en vit spelare kommer före och sätter snyggt 1-0 med skallen. Av en outgrundlig anledning blåses målet bort för ruff!!
Nu är vi med i matchen. Några minuter senare är Litte på väg igenom igen. Samme gubbe kommer tiondelen för sent. En precis lika tydlig varning men bara frispark. Där borde det vart rött!!
Kush hittar sedan Alexander vars skott går strax över. Alexander in till Ali som nickar över. David har ett skott som målvakten tippar till hörna.
Med 5 kvar för vi den väntade utdelningen. John runt på kanten. Bollen in till Alexander som får på en riktig rökare som borrar sig in i närmsta krysset. 1-0 äntligen när vi tar paus.
Vi startar andra lika dåligt som första. Detta måste vi tala igenom och inse hur viktigt det är. Finns ingen anledning lämna över spelet till motståndaren.
Det tar heller inte många minuter innan det är kvitterat. Några individuella misstag och vi gör inte vårt hemjobb. De får gå rakt igenom och sätta 1-1. Inte Div 2-mässigt!!
Hittarp fortsätter föra spelet. Kommer igenom – Skogen är med och går in med kropp. Den vita spelaren faller och det blåses straff. Oerhört tveksam! Inte heller domaren är div 2-mässig idag. Straffen sätter de bakom Mladen…. 1-2.
Vi lyckas efter detta inte etablera något tryck det sista.
Noa byter med Ali. Vi kör upp och släpper defensiven något. Mladen blir tvungen rädda ett friläge. I slutminuten kontrar Hittarp in slutresultatet 1-3.
Nja, vi förlorar mot ett något bättre lag. Nu är det viktigt att de som spelar tar på sig ”blåstället” och visar hjärta för UIK. Finns ingen annan väg att gå vidare.