3-1 (3-1)

BK Olympic

2018-05-27 Hedevi

Vi fick vänta 8 matcher innan årets första helt nödvändiga vinst kom – HÄRLIGT!!
Idag var det full fart från start för båda lagen. David har redan efter 2 minuter ett skott som via vit går till hörna. Olympic sätter direkt hög press på oss och skapar ett antal lägen första 10. Frispark som Albert tippar till hörna. Ny hörna med nick över. Frispark rakt fram som går strax över.
Men det är UIK som tar ledningen i 12:e. Mirson blir frispelad. Hakas upp i skottögonblicket. Farlig frispark rakt fram. Östman tar hand om den och knorrar den runt muren. Vi leder med 1-0.
Olympic fortsätter sin press men blottar sig också. Vi får till en kontring där de stoppar oss regelvidrigt. Gult kort helt rätt!
Vi skapar också lägen in en ganska öppen böljande start. Mirson går runt och lägger ett inlägg där Joel kommer perfekt med en språngskalle. Den stenhårda nicken tvingar deras målvakt till en idioträddning. Oerhört nära 2-0!
Anfallet efter ringer det bakom Hjalte. Ett höger anfall avslutas med en nick otagbart för Albert. Vi spelare står helt fri mitt framför målet när han enkelt styr in kvitteringen 1-1 i 33:e minuten. Små marginaler!!
Olympic får luft och minuten efter blir Albert testad igen. Nytt långskott som han kniper nere vid stolpen. De vita har fått luft. Anfallet efter kommer de runt på högerkanten igen. Det hårda Inlägget längs marken är bara decimetern från en anstormande vit gubbe. Puh!!!
UIK replikerar direkt. En lång hög boll nerifrån som Mirson går på. Målvakten är ute och ropar. Deras mittback når inte bollen och tuschar bollen en aning med skallen. Bollen går över deras målvakt och ställer Mirson helt solo. Bekvämt tar han hand om bollen och rullar in den i tomt mål. 2-1 efter 37 minuter.
Det tar bara en minut så hittar David Mirson fri mitt framför mål. Med en fin flipplobb ligger bollen åter i deras mål. 3-1 vilken vändning!!!!
Olympic är ur balans och David blir direkt överfallen mitt på plan. Gult kort igen.
Kort frispark som John flippar ner bakom deras backlinje. Där kommer Rasmus med fart. Ett nytt tåfjuttskott seglar precis över ribban. Härlig avslutning på en fartfylld halvlek. Hela laget gör ett gediget jobb. Precis vad som behövs.
Andra startar med UIK tryck. Ett lång och bra anfall avslutas med skott av Mirson strax över.
Sen tar Olympic övertaktpinnen. Vi blir lite försiktiga och låter dem föra spelet. Men vi ligger bra i våra positioner och de lyckas inte skapa något direkt. De får några hörnor och frisparkar men vi löser det. Idag spelar alla med UIK-hjärtat!!! Nödvändigt!!
Kiffe tar tyvärr en onödig varning när han onödigt kastar bort bollen. Jagge byter med Bodde. Han gör sista 15 ett bra jobb vilket behövs när Olympic trycker på.
Ganska kontrollerat lyckas vi hålla ställningarna matchen ut och kan inkassera årets första 3-poängare. Det satt bra inför nästa veckas derby på Vinåvallen. Söndag 17.00 syns vi !!!
Vi får hoppas de andra resultaten går med oss i helgen. Vi är med!!!