ÄNTLIGEN VINST IGEN!!!!!

1-0 (1-0)

Vinbergs IF

2019-05-28 Hedevi

Alla vinster smakar gott. Och det blir en extra krydda när det är ett derby mot Vinberg. Förra året blev det 2 noll-noll matcher. Nu vann vi och det efter en heroisk insats av våra mannar. Redan i 10:e minuten åker vi nämligen på en grov utvisning (Aloand).
Ute vid sidlinjen händer något som ingen såg, förutom domaren. Den gröne körde tydligen upp knät mellan benen på Alo som gav igen. Ja man får väl inte göra något av de sakerna. Men som så många gånger förr är det den som ger igen som blir straffad. Alo får lomma ut och vi spelar med 10 gubbar resten av matchen. Ingen bra start. Och domaren borde nog anat att den gröne gjort något tidigare.
Vinberg har första chansen efter en kvart. Skottet hamnar dock högt över.
Efter 20 minuter får vi en blå frispark ute till vid vänsterkanten. David slår den in i mitten. Ingen tar den innan studs. Och på uppstuds möter John bollen med vänster bredsida. Styr den hur säkert som helst in i den gröna buren. 1-0 till de blåvita!!!
Måste säga att jag inte är nöjd med den svartes insats idag. Blåser konstigt o i märkliga lägen. Blir inget flyt i spelet. Gäller båda lagen.
Man tror att Vinberg med en man mer ska ta över och trycka på. Framförallt nu när vi fick in ett mål. Men det märks att VIF är ett lag utan självförtroende. Vilket också speglas av deras 7 poäng på 10 matcher.
John springer ihop på mitten och får ett gult kort. 4:e i år!!
Sista 5 av första lyfter Vinberg upp spelet. De pressar oss till en del felpass. Ett skott på inlägg täcks av blå. Nytt skott som Sebbe räddar över till hörna. De avslutar lurigt skott som nästan går igenom. Men vi går till halvlek med ledning 1-0 och det behöver vi inte be om ursäkt för.
Andra startar med lite blå chanser. En hörna går ut till Emil som skjuter. Litte har ett skott på inlägg som deras målvakt får över.
Även Vinberg skapar chanser. Ett inlägg som stöts ut möts av en grön. Skottet tar Sebbe vid stolpen.
Vinbergs trycker på och vi kämpar vidare en man kort. Blir lite passiva. VIF skjuter o Sebbe styr över till hörna. Litte byter med Mirson. Nytt skott över. Skott igen som tar i stolpen. Kaos framför mål som slutar med en skadad Sebbe. Eller var det taktik för att få vila?
Sista 20 blir jobbiga att se på. Vinberg trycker på. Vi gör ett heroiskt jobb och trycker upp när vi har möjlighet. Det löps många blå meter idag. John o Mirson fixar några frisparkar uppe i plan som ger oss lite andrum.
Robin o Emil byter. Vinberg för spelet men lyckas inte få till det på sista fjärdedelen.
När klockan visar 90 är det nytt grönt skott från sidan Sebbe når det precis. Anton Bodin byter med Mirson och vi går ner på 3 mittbackar.
Vinberg ska få en sista chans. Skottet går förbi Sebbe, tar i ribban och ner strax framför mållinjen. Idag är det vi som har millimetrarna på vår sida. Vi fixar en behövlig 3-poängare.
En heroisk insats med spel en man kort i 80 minuter. Alla är hjältar idag!!
Lite andrum neråt i tabellen och inte så fasligt långt upp till toppen heller. 6 poängs andrum till Vinberg.
Nu är det tätt på given. Vi åker till Ängelholm redan på lördag. Matchstart 16.00. Ängelholms FF spelade i Superettan 2016. Kommer från div 1 södra 2018. Blir en ny trevlig bekantskap.
Bara att packa väskan å åka dit, syns där!!