Årets bästa halvlek räcker inte!!

0-2 (0-0)

Ängelholms FF

20-10-03 Hedevi

Första halvlek är vår bästa i år. Då hänger vi klart med i Ängelholms tempo i motvinden. Det är en öppen och kul match att titta på. Ärliga tag och vi står bra upp mot Ängelholms stabila lag.
Full fart från båda lag direkt från start. ÄFF som skapar bästa chanserna dock utan att få till det sista.
I minut 20 har vi en möjlighet efter ett snabbt anfall där bollen går som på ett snöre mellan 4-5 blå över hela planen. Riktigt snyggt!!! Avslutas med inlägg av David till Emil tyvärr rakt på deras målvakt.
ÄFF har en nick Anton är med på. Tempot gör att det är lätt för lagen att bryta och kontra. ÄFF får ett läge efter David tappar boll på mitten. Vi jobbar hem och skottet täcks till hörna.
Fogelberg nickar ihop med en gul och av någon konstig anledning blir det gul frispark. Fogel får sen byta med Bodde i halvlek. Hjärnskakning?
0-0 i paus för vi vara nöjda med men vi behöver absolut inte be om ursäkt.
Ängelholm ligger på och det blir en gammal skyttekung, Johan Oremo, förra året i HBK, som ska vara skillnaden mellan lagen.
5 minuter in i andra ringer det bakom Anton. Ett hårt långskott som Anton får fingrarna på i ribban och ner i backen. Bollen ut till en anstormande Johan Oremo som nickar in 0-1.
ÄFF tar över mer och mer även om vi står bra upp.
Med drygt 10 minuter kvar avgörs matchen av en enligt mitt tycke helt felaktigt dömd frispark.
En gul tar skott och Bodde står upp och täcker. Benet fortsätter mot Bodde. Gul slänger sig och vrålar. Gul frispark strax utanför strafflinjen. Frisparken knorrar Oremo över muren och 0-2 är ett faktum.
Förlust, men det är inte denna match vi ska vinna.
Vinberg smiter förbi i tabellen men vi behåller avståndet 4 poäng ner till Halmia på kvalplats.
Det blir många tittar, funderingar och räknade på konkurrenternas resultat de sista 2 omgångarna. Dock ska det mycket till att 6 lag ska gå förbi oss. Det är ju helt upp till oss själva att säkra kontraktet nästa helg borta möter Prespa Birlik som denna omgång förlorar över Limhamn/Bunkeflo (0-3). Dock ingen lät uppgift att besegra ett lag med kniven på strupen. De andra lagen där nere ska ju möta varandra så det ska mycket till………
Vi har allt i egna händer och kan även fixa en 5:e plats som ligger inom räckhåll (3poäng) med 6 pinnar till.