2-1 (1-0)

Eslövs BK

2019-08-24 Hedevi

Och vilken fest Eslöv bjuder upp till. Buss med 60 rödklädda supporter på läktaren som hjälper till att göra en fantastisk inramning. Tack för hjälpen och kul med väluppfostrad publik som bjuder på sig. På tröjorna står den ”Supportertåget”.
Eslöv har verkligen blandat o gett i år. Några riktiga bottennapp 2-8, 0-6 o 0-7. Men en mittenplacering och de låg endast 3 pinnar efter oss när matchen började.
Det blir en härlig match med 2 spelande lag som bjuder upp till dans. Och som grädde på moset är det de blå som drar längsta stråt idag. VINST 2-1!!!
Vi startar direkt med en blå hörna i första minuten. Bollen dimper ner på rött ben och rullar till målvakten. Vi fortsätter och skapar ytterligar 2 hörnor inom 4 minuter. Direkt kontrar Eslöv och Sebbe får visa sina kunskaper när han räddar skottet.
Sen under några minuter är det Eslöv som tar tag i matchen. Röd på väg igenom. Anton är med och styr ut skottet till hörna. Minuten efter. Rött inlägg som Sebbe stöter ut till röd. Nytt skott styr han sen till hörna. Eslöv igen. Genombrott som Kiffe stoppar genom att dra lagom mycket i röd. Skott via blå till ny hörna. Vi klarar ut pressen. Och tar över.
Wahlberg har ett skott. Får inte riktig träff så Eslövs målis plockar lätt.
Vi gör ett snabbt byte. När Jonte kommer in istället för Alo.
Och några minuter efter ska vi ta den viktiga ledningen. Firma John/David runt på vänster. Davids skott går på röd hand och domaren blåser UIK-straff. Inte många protester den här gången. Flamur lägger upp 11-metaren. Hur säkert som helst ger han de blå ledningen med 1-0.
Eslöv är inte ofarliga. Efter halvtimman en röd nick som tar i ribban o över. Sebbe hade koll!!
Det händer mycket. Mirson förbi men får dålig vinkel. Eslöv har dubbelchans. Snabbt följt av 2 blå lägen. Vi avslutar med att UIK trycker på. Jontes inlägg nickas av Mirson. Eslövs målvakt gör en kanonräddning. Jonte har ett skott via röd till hörna. På den får Wahlberg läge. Skottet smiter halvmetern utanför. Efter det blåser domaren av en halvlek som vart väldigt underhållande och UIK-ledning som smakar mumma. Riktigt kul match där båda lagen bjudit upp till dans.
UIK tar tag i takt pinnen i andra. Flamur har ett skott målvakten tar. Mirson har ett friläge på studsboll. Deras målvakt är på halvdistans. Hade ”bara” behövt nicka över honom så hade vi räknat in 2:an. Låter bollen studsa och då hinner deras målis ut och ta boll. Synd!!
Det gör inget för minuten efter hittar Kiko en fri Flamur. Enkelt hittar han mellan backarna och ”pillar” in bollen. Vi leder med 2-0!!!
Vi fortsätter trycka på. Kiko o John snurrar runt. John nickar o Kiko har ett bra skott.
Känns bra det här men minuten efter står det 2-1. Vi hänger inte med på mitten. En röd laddar ett långskott som seglar in i krysset. Kändes konstigt. Men sån är ju fotbollen – rund!!
Eslöv för luft under vingarna. Röd tåfjutt utanför stolpen. De trycker på. Ny fjutt som Sebbe räddar till hörna. Nytt som han kniper vid krysset. Puh, 20 minuter kvar. Vi måste komma in i matchen igen. David blir nersparkad på mitten. Ligger taktisk kvar en stund. Vi måste få Eslöv ur rytmen.
Kvarten kvar gör Eslöv ett fullständigt fel inkast. Emil påpekar detta och får varning. Det är så fullständigt dåligt av en domare. Han gör fel och det renderar i en varning när man impulsivt protesterar.
Vi får kontroll på matchen igen. Gör några byten där vi får in kraft igen. Och vi lyckas hålla undan.
Tredje raka segern är bärgad.
Jag föreslår att vi kniper 3 pinnar mot Halmia på lördag. Vårens 2-3 förlust hemma är en av de som grämer mig mest. Det måste vara ett revanschsuget blått gäng som äntrar Örjans. Vid vinst klättrar vi förbi dem. Varför inte?!