1-1

180421 Rosengårds IP
Div 2 västra götaland

Idag var det dags att bege sig ner till Zlatans kvarter i Malmö för att möta FC Rosengård. En lång resa där jag (Ulrika) var med från tidig morgon. Bussen gick från Hedevi kl 9.20 för upphämtning i Falkenberg sedan Halmstad. På väg ner stannade vi på Hallandsåsen för taktikgenomgång. Ett laddat gäng som ville ha revansch för tidigare matcher. Frågan var då hur skulle detta gå? Vi vet på förhand att alla matcher är tuffa matcher. Så även idag.

Rosengård drog igång matchen med högt tempo, ändå är det vi som har matchens första heta lägen. Första läget där David spelar fram till Mirson som träffar dåligt. Fasen det var riktigt nära men målvakten räddar. Rosengård är snabba i omställningarna och här gäller det att vara med. Våra försvarare arbetar hårt en stund innan vi kommer in mer och mer i matchen.

I 20 minuten kommer John- David- Östman fram fint på kanten och in i straffområdet via riktigt ”futsalspel” (ja ni som sett David och John i futsal vet vad jag menar) Tyvärr avslutas detta förträffliga anfall med ett skott strax utanför. Målvakten var helt lost så synd att den inte gick mot mål. Riktigt fint läge.

I 35 minuten tappar vi bollen på mitten. De är snabba att kontra. Deras spelare kommer fri men Hjalte räddar, retur till vit och bollen åker fram och tillbaka i straffområdet innan Rosengård tillslut får till en nick som går i mål, dock offside.

I slutet av första blir David neddragen ca 20 meter från mål. Frispark men tyvärr ingen utdelning.

Första halvleken bjöd på fint passningsspel. Bådade gott för andra.

I andra kör vi igång fullt och fortsätter det fina spelet.

David fångar upp bollen på mitten och slår en fin pass i djupled som Skogen skjuter på. Tyvärr räddar målvakten. Nytt läge igen men även här räddar målvakten.

i 57 minuten gör Hjalte en dunderräddning på ett kanonskott, bollen fortsätter dock mot mål och där som en räddande ängel står Mac och får bort bollen. Tack och lov. Där var det riktigt nära.

Många chanser finns men det väntar till 60 minuten då Mirson får tag i bollen, efter att deras målvakt strulat till det för sig. Gott 1-0. Ska detta gå vägen????

Vi blir lite darriga efter målet och bjuder hem Rosengård mer i planen. De pressar på och vi försvarar. Bollen studsar illa emellanåt. Det ger både för och nackdelar för oss. Vad som händer resten av matchen har jag inte skrivit något om för det var riktigt riktigt spännande. Vi 8 st UIK- supportrar som var på plats kände nog alla en viss oro de sista 10 minutrarna. Det var lägen åt båda håll men de svarade för de vassaste varav ett av dem gick i mål. 81 minuten så hände det, fasen med 1-1. Ett kanonskott rätt upp i nättaket från dålig vinkel. Hjalte helt chanslös på den.

Ska vi klara en poäng? De pressar och vi sliter. Trötta ben i slutet denna första match på gräs för säsongen. Men laget ger järnet till domaren blåser. Årets första poäng tog vi med oss från Rosengård. Joel utsågs till UIKs bästa spelare, han var grym precis som resten av laget som visar att vi är med och kan spela fotboll.

Ska bli spännande nästa vecka på Hedevi IP. Klockan 14 startar matchen mot Högaborg och denna gång blir spelet på vår A-plan. Välkomna då!

Mitt referat blev inte som ni är vana vid, men håll tillgodo. Hälsningar vikarierande referatskrivare Ulrika