Årets längsta halvlek…

Matchreferat

Råslätts SK

1-2(1-2)

Ullareds IK

2015-06-27 Råslätts IP
Div 3 Sydvästra Götaland

Årets längsta halvlek…

Nja… idag får vi va glada för 3 poäng.

Efter en bra start slutar vi spela fotboll. Oavsett motstånd måste vi göra jobbet och alla måste ta ansvar för sin position. Idag är det mycket tveksamt på den fronten.

Råslätt borta. Ett Råslätt som haft det jobbigt första halvan. Det har blivit 2 vinster (bla Stafsinge) 2 oavgjorda o 7 förluster. Men en målskillnad på endast 18-25 inför dagens match så det har varit knappa förluster. Föreslår att spelarna inte tittar på tabellen inför matcherna. Idag blir det nämligen efter en perfekt start med 2-0 efter 17 minuter väldigt bekvämt.

Starten är bra och redan efter 5 minuter tar vi ledningen. Efter en hörna rullar bollen ut till Kiffe som med en vriden högeryttersida lyftlobbar elegant in 1-0 i bortre gaveln. Väldigt snyggt o originellt. En kanonstart!!

Det är långt gräs vilket gör att tempot är svårt att få upp. Så det blir lite gåfotboll.

Efter en kvart fäller John en Råslättare precis utanför straffområdet. Följden blir varning och frispark. Denna sätter Råslätt stenhårt i ribban och ner på mållinjen. Puuh!!

Sen kommer dagens behållning. Mårten nickar en långboll till Litte som speedar runt på kanten o spelar in till en fri David som sätter 2-0. Härlig start och det verkar som killarna på plan anser att matchen redan är vunnen. Icke!! En match pågår i 2×45 minuter!!!

Strax efter får Råslätt en hörna. Bollen går mot första där en blåröd tajmar löpningen perfekt och knoppar in reducering 2-1 lågt nere vid Sebbes vänstra stolpe. Råslätt hade hela matchen farliga hörnor.

Detta ger givetvis Råslätt luft och UIK som redan trodde det var klart blir förbryllade. Matchen fortgår med slarvigt o ofokuserat spel från de för dagen svartklädda UIK:arna. Det är mycket bollrullande med små marginaler på egen planhalva. Enigt mitt tycke bättre att föra detta spel högre upp i banan. Ett bolltapp blir inte så förödande då. Råslätt tar helt enkelt över och för spelet resten av halvleken utan att för den delen skapar några klara chanser.

Andra halvlek startar nu har vi haft chans att i 10 minuter tala om hur vi ska ta tag i spelet igen. Tyvärr ingen skillnad. Vi pluttar ihjäl oss. Ingen tar tag i laget och hela andra halvlek blir jobbig att titta på. Joel N får till ett skott som tar i ribbans överkant men det är den enda slumpchansen vi har.

Resten av matchen blir en plåga att beskåda. Och andra halvlek blir årets längsta för oss åskådare. Det uppstår en hands situation i UIK:s straffområde men ingen signal. Till slut blåser domaren av årets längsta halvlek och vi får med oss 3 poäng hem ändå.                Dagens behållning alla bollkallar som verkligen såg till att bollarna kom in snabbt på plan. Synd att inte våra spelare utnyttjade detta med snabbt spel.

Hur som helst vi får med oss 3 viktiga pinnar i en tabell som är sjukt jämn.

Stafsinge slog Assyriska så det skiljer bara 4 poäng mellan Assyriska i topp o Laholm som ligger sjua. UIK 3:a i halvlek 3 poäng upp till Assyriska.

Det blir en fantastiskt intressant höst som startar redan den 25 Juli – mitt i semestern ??!!!!

Då blir det en resa till, hör och häpna – Jönköping. Vi vilar oss lite så syns vi på Strömbergsvallen 14.00. Ha en trevlig semester till dess. // Sören