Båda lagen flög fram på Torslanda….

Matchreferat

Torslanda IK

1-1 (0-1)

Ullareds IK

2021-08-25 Torslandavallen
Div 2 Västra Götaland

Ny match mot ett lag på övre halvan. Svår bortamatch mot Torslanda som vi i våras spelade 1-1 hemma. Idag liksom sist tog vi ledningen men tyvärr kvitterar Torslanda.
Det är en match med högt tempo från start. Båda lagen anfaller nästan hänsynslöst när de har boll. Riktigt intressant match att beskåda. Helt klart värt köra upp och titta på denna sena kvällsmatch – start 20.00.
John har idag förhinder och det är Wahlberg som tar hans vänsterbackplats – inga problem.
Matchen spelas på en ganska sliten konstgräsplan – för ljusets skull antar vi.
Som sagt full fart direkt och Torslandas högljudda tränare (Dan Keat) sätter nivån.
Redan i första minuten testar Emil ett långskott en bit över.
Inget av lagen får till någon direkt farlighet. Båda lagen skapar några hörnor men ingen utdelning på dessa. Några torftiga skott från båda sidor men ingen riktig fart som ställer till det för målvakterna.
Det är mycket och snabbt spel på plan men inget farligt innan Vidar kommer in från höger. Riktigt bra läge men får ingen fart på skottet.
UIK kommer högre och högre i banan och det ska bli en omställning av de blå som förändrar resultattavlan. Det är Kiko som till slut får bollen i fritt läge. Med ett riktigt snyggt markskott förändrar han resultattavlan till 0-1. Ledning Ullared.
Minuterna efter är det Torslandas tur. Skottet får bra fart men Nadeem i målet gör en snygg enhandsräddning. TLA fortsätter trycka på det sista. Friläge som Nadeem tar igen. Det är ett sånt läge när en annan spelare som påverkar spelet är offside. Men sen några år är den regeln slopad och det är idag egentligen ingen som vet när domaren blåser eller inte – rena lotteriet!!! För oss som är uppvuxna med riktig offside är det väldigt förvirrande!!!!
Vi går till paus med ledning 1-0 i denna svåra bortamatch.
Andra halvlek startar som första – fullt ös!!
Det är de blå som har första chansen på en kontring. Lite kalabalik framför mål som deras målvakt till slut får koll på. I det höga tempot blir det halvchanser på båda håll. Torslanda har först några lägen men Nadeem är på sin vakt.
Mitt i halvleken kommer Kiko rätt på ett inlägg – nicken via målvaktens hand till hörna.
Tempot är fortsatt högt och det böljar från ena målet till det andra. Viskapar en dubbelhörna utan att få till det.
Med kvarten kvar kommer kvitteringen. Torslanda ställer om och skickar fram bollen till en fri röd spelare som rullar in 1-1. Jag brukar inte ha så mycket åsikter om offsider. Men då man spelat en hel del och sett hur många matcher vill jag påstå att man lärt sig läsa spelet ganska bra. Och min absoluta åsikt är att denna gång var det offside!!!! Surt men inget att göra åt tyvärr!!
Vi lyckas inte skapa några mer lägen. Men Torslanda har ett friläge med skott rakt på Nedeem. Och i sista minuten en nick alldeles utanför.
Domaren blåser av matchen och vi har med oss en pinne hem – Det får vi vara nöjda med idag.
Ser vi till tabellen som ju haltar där vi pgra Coronan mött en del lag 2 ggr och en del lag ingen gång. Ska man se något positivt i detta så har vi mött de 6 översta lagen 9 matcher av 12. 3 matcher kvar, Husqvarna x 2 o Eskilsminne. Lagen från plats 7 och neråt har vi kvar 13 matcher.
Vi har spelat 14 matcher och har halva säsongen, 14 matcher, kvar detta märkliga fotbollsår. Sista matchen 28 november. Ser man till dagens match så anser jag vi kan plocka ett antal placeringar. Dagens lag var riktigt på hugget, kul att se!!!!
Nästa match redan på lördag kl.13:30 hemma mot Husqvarna – de har vi inte mött tidigare i år. Vi syns då!!
Sören