Qviding FIF

5-1 (3-1)

2019-05-24 Valhalla IP
DIv 2 Västra Götaland

Qviding som i år startat med 3 vinster följt av 3 förluster slog oss idag med 5-1!!!!
Det speglar inte matchen fullt ut. Men det är ju svårt att bortförklara en förlust med 1-5.
Matchen startar offensivt med att lagen byter några halvchanser. Qviding har ett farligt inlägg på marken som går parallellt med UIK-målet men ingen röd hinner fram.
Vi skapar några hörnor och styr spelet första kvarten. Då gör vi ett helt oförklarligt felpass mitt på plan. Röd snabb omställning. Inlägg som enkelt styrs in i vårt mål. Underläge 0-1 efter att det sett riktigt bra ut.
Det tar bara 3 minuter så lägger Qviding en lång boll bakom vår backlinje. Avsedd för en fri löpnade Qviding-forward. Enkelt stöter han in 0-2 bakom Sebbe. Det har gått 21 minuter, vad händer???!!!
Minuterna efter ytterligare en röd farlig frispark – Sebbe tar den. Märklig matchvändning!! Det är vi som gör dem bra. Vi hänger inte med i omställningarna. Men känns som vi kan vända detta.
Efter dryga halvtimmen händer det. Emil runt på kanten och på hans precisa inlägg kommer Jonathan rätt. Perfekt träff med pannan och det är reducerat till 1-2.
Härligt nu är vi med i matchen….trodde jag. Det tar bara en minut så har vi boll på egen planhalva. Vi sjabblar o ramlar. Bollen till en röd som i fritt läge ganska enkelt kan rulla in bollen bakom Sebbe 1-3. Ridå ner!! Vi avslutar bra men ska ju inte ligga under med 1-3 när de knappt haft 3 chanser. Qviding har vart oerhört effektiva.
Andra startar med 2 blå chanser. Emil hittar David i läge. Emil har ett vänsterskott som deras målvakt tappar till hörna över mål. Qviding har några halvchanser. Ett skott tar på en blå arm. Det ropas straff! Sebbe får göra en räddning igen till hörna.
Mitt i halvleken får vi till ett snabbt anfall. David hittar in till en helt fri Mirson. Tyvärr får han inte avslutet på mål. Där var vår chans!
Vi går för en reducering och det slutar som det ofta gör. Qviding kontrar in 1-4 o 1-5 i slutet.
Känns märkligt att förlora denna match med 1-5. Men det är målen som räknas.
De ska räknas även nästa TISDAG när det är DERBY MOT VINBERG HEMMA PÅ HEDEVI.