0-4 (0-3)

Sävedalen

2021-06-19 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

8 minuter – 3 bollar i egen kasse………….0-3 …….matchen är över.
Ingen bra UIK-dag. Man har förhoppningar att nu ska första segern för året ska komma.
Men så blev inte fallet. Istället en tung förlust hemma som vi snabbt får skaka av oss.
Tyvärr inte mycket positivt att ta med oss från dagens match.
Nu får vi ruska av oss den fort. Match redan på tisdag Onsala hemma 19.30.
Hur var dagens match då ?
Sävedalen styr matchen de första 15. Har ett friläge de inte utnyttjar.
Strax efter UIK:s första chans när Boman/David transproterar bollen snabbt och vidare till Emil. Skottet via deras målvakt till hörna.
Strax efter nytt läge för Boman. Deras målvakt är med på noterna igen och parerar närskottet. Vi är med i matchen.
Mitt i halvleken är det drickapaus. Det är Sävedalen som kommer stärkta ur den.
Vi bjuder på 0-1 ut ingenting. En svår/onödig bakåtpass till Tobbe. Säve bryter boll och lägger in boll i öppen bur. Då har det gått 28 minuter.
Det tar 2 minuter så hänger vi inte med på mitten. Ett skott mitt på Tobbe blir till retur, där kommer en röd först och enkelt lägger in 0-2.
Fem minuter senare, ett inlägg på marken. Röd tar emot, vänder runt och skjuter in 0-3 , minut 36 !! Vi hänger inte med. Ytterligare ett skott sista minuten, Tobbe räddar!!!
Halvlek 2, medvind. Nu behövs nya ag!!. Kvarten in bryter David mitt på deras planhalva. Får med sig boll genom lite studsar och fri lägger han in en efterlängtad reducering, 1-3 !!
Domaren diskuterar med linjeman om David tagit med sig bollen med handen och efter några minuter döms målet bort!!! Får nog anses som ok, tyvärr.
10 kvar har Säve friläge. Bollen rullas i stolpen och ut.
5 minuter kvar, spiken i kistan. Säve enkelt runt på vänster kant. Inlägg stöts in av blå, 0-4.
Vi får använda oss av ett klassiskt uttalande av skidåkaren Per Elofsson ”Bara att bryta ihop och komma igen”
Match redan på tisdag. Onsala hemma 19.30. Sen Vinberg borta midsommarsöndagen. Det vill till en bättring! Bollen är rund!! //Sören