Blixtar o dunder i Malmö!!!!

Prespa Birlik

1-2 (1-1)

20190615 Heleneholms IP

Regn, åska o blixtar höll på att ställa in dagens match på Heleneholms IP. Matchstart fick skjutas upp 30 minuter, då det lugnat ner sig på himmelen. Motståndare Prespa Birlik (PB) som ligger på sista plats. En vinst över Assyriska BK och 2 oavgjorda mot Eslöv o Halmia.
Det blev verkligen en match med många chanser. Med ett klart övertag för de blå. Men det tar till matchminut 84 innan vi lyckas få in det efterlängtade 2-1 målet som betyder SEGER!!!!
Båda lagen är offensiva. PB har första försöket. Inlägg som går till inspark.
Det blåser och det är UIK som har medvind i första.
Mirson spelar fram Alo. Deras målvakt är med, boll till hörna. På den försöker John sig på en klack som går strax utanför.
Vi skapar 2 nya hörnor. På den första har Mirson ett skott som går vi a grön. På den andra går boll ut till Jonte vars kanon smiter en halvmeter över målet. Då har det gått 10 minuter.
Vi fortsätter trycket. Alo kommer in i straffområdet med fart. Blir fälld! Domaren anser att han förstärket det något och åket på ett gult kort för filmning!?
Mitt i detta UIK-tryck står vi o småpillar mitt på plan. PB får tag i bollen. Ställer om och det står 1-0 till PB. Direkt minuten efter ett nytt friläge. Skottet en halvmeter utanför. Vi förlorar många andrabollar!!!!
Minut 25 startar Kiko en liten egen show. Gör sin gubbe. Ner till kortlinjen och perfekt inlägg på marken. Där dyker Mirson upp och vi har kvitterat till 1-1.
3 minuter senare är det PB som anfaller på sin högerkant. Bollen in och där gör ”Fogel” ett jättejobb när han hänger på deras spelare. Lyckas rädda bollen ut till hörna – tack!!
Det händer mer saker. Efter dryga halvtimmen är de blå på väg igenom. En grön tar då avsiktlig bollen med handen när han stoppar en farlig chans!! Givetvis varning!! Frispark rakt framifrån, men tyvärr resultatlös.
Mer!! Sebbe tar ett volleyskott. Jonte tar en varning. Wahlbergs skott går strax utanför.
En ovanligt öppen halvlek. Vi går till halvlek med 1-1, men det här måste vi fixa i andra även om det blir motvind.
Vi tar tag i andra halvlek. David får öppet läge men passar! Vi skapar en hörna men domaren blåser inspark!?
Sen är det ”PB” som skapar. Ett hopslag mellan grön o blå. Bollen går i lyra över Sebbe i stolpen till hörna!!! På den blir det lite kalabalik innan Sebbe får tag i bollen.
Efter kvarten får David ett jätteläge. Men får inte till skottet.
Vi fortsätter skapa. Alo hittar John. Skottet går långt bort denna gång.
PB har inte givet upp. Friläge som Sebbe är långt ute och avvärjer. Emil byter med Kiko.
Alo speedar runt på vänster kanten. Emil kommer perfekt. PB:s målis gör en fotparad från 5 meter.
Kvarten kvar. Alo igen med ett inlägg. Från Staffpunkten går Davids skott strax utanför stolpen.
Emil:s tur igen. Bra läge men bara hörna. David byter med Flamur sista 10.
Till slut får vi den efterlängtade utdelningen. Då står matchklockan på 84:a.
Emil i straffområdet. Grön skaver honom och även om han inte faller som en fura pekar domaren på straffpunkten!!
Staffsparkar är ju inget som vi har vart världsmästare på tidigare i år. Fram stegar inbytte Flamur. Utan några nerver alls sitter 2-1 bollen säkert i det gröna målet!!!
Wahlberg ut o Jensen in.
PB lyckas få den sista chansen men inte det sista ordet. På en hörna i 92:e kommer en grön upp en helt fri 4 meter framför mål. Men han lyckas inte styra ner bollen som försvinner åtskilliga meter över det blå målet. Segern med 2-1 är bärgad !!!
Tack pojkar för en väl genomförd superviktig segermatch. Och kanske att Heléns Kyckling i senap o sojasås i torsdags var en bidragande orsak till vinsten!!!
Nu ser vi fram emot vårsäsongens sista motståndare Onsala BK. Nykomlingar som verkligen tagit för sig. Vann div 3 förra året överlägset med 15 poäng. De har som nykomlingar verkligen gått på o ullstrumporna. Ligger 5:a bara 3 poäng efter ledande Qviding. På Hedevi torsdag den 20:e 19,45 smäller det igen!!! Syns där!!!!