0-3 (0-1)

IFK Malmö

20-09-12 Hedevi

Spöregn och en våt matta med lite pölar som stoppar bollen – lurigt
Svårt göra bedömningar av motståndare i år när man inte kunnat se alla matcher. Men IFK Malmö tillhör enligt mig de starkaste lagen.
Det är Malmö som kör på ganska högt direkt. Stressar oss, men det är UIK/Hallberg som har första chansen redan i 5:e. Får tyvärr inte till avslutet.
Efter kvarten blir det lugnare och vi är med i spelet. Fridolf skapar med sitt inlägg, men ingen är framme. Strax efter läge igen till vänster men Fridolf avvaktar, varför skjuter du inte?!
Det är en ganska öppen match där båda lagen skapar halvlägen men inga mål. Vi verkar har ganska bra koll tyckte vi. Men med några minuter kvar tappar vi boll på mitten. Vips kontrar de gule och inlägget stöts in bakom Anton. Tyvärr får vi gå till paus med 0-1. Kändes onödigt!!
Det tar bara 2 minuter i andra innan boll 2 är insläppt. Vi har en egen hörna. På den sätter Malmö snabbt igång boll. Några snabba pass och ett friläge där de i stöter bollen över Anton. 0-2.
Minuterna efter hittar David Hallberg i läge igen. Vi är en fotparad ifrån att reducera – hörna.
Lagen byter lite halvlägen. Mitt i halvleken tappar vi tyvärr igen enkelt bollen på mitten. Omställning och vi har underläge 0-3.
Sista kvarten backar Malmö hem och vi får några hörnor. Emil har bästa läget med ett skott rakt framifrån. Deras målvakt får fingertopparna på skottet ut till hörna.
Vi ligger på i slutet men lyckas bara få till några hörnor.
Tyvärr förlust idag 0-3.
Nästa vecka match Örjans Vall där Halmia väntar på oss. De ligger poängen före oss. Liksom alla matcher i denna enkelserie oerhört viktig. Helt sjukt får de inte ens på Örjans Vall ta in mer är 50 personer. Vi får se om man kan norpa till sig en plats, annars blir det TV-sändning som gäller. Viktigare är om vi kan norpa poäng. Det behövs innan vi på de 4 avslutande matcherna ställs mot 2 topplag Ängelholm/Västra Frölunda och bottenlagen Limhamn-Bunkeflo/Prespa Birlik.
Spännande avslutning kan jag garantera, men vi ska fixa nytt kontrakt!! – lovar jag.