3-1 (1-1)

Kvarnby IK

20180621 Hedevi

Som jag skrev sist gäller det att vinna rätt matcher och idag var en sådan. Kvarnby hemma är det ett måste att ta 3 pinnar, och det gjorde vi.
Vi börjar matchen högre upp än tidigare. Kiffe hittar Mirson som får iväg ett skott. Strax efter har vi en hörna och lite tryck direkt. Kvarnby börjar försiktigt och lågt. UIK pressar på och skapar lite lägen. Det farligaste blir faktiskt när en röd passar bak och deras målvakt blir lite stressad när vi är framme och stör.
Tar 20 minuter innan Kvarnby kommer upp på vår planhalva. De får en hörna. Denna läggs långt och nickas in framför mål. Där är vi inte med och en röd omarkerad fot kan stöta in 0-1. Man tror inte det är sant!!
Med automatik drar Kvarnby sig tillbaks och vi äter oss in på deras planhalva. Men vi har svårt att komma in i situationer i straffområdet. Efter halvtimman blir det lite bättre fart i båda lagen det skapas några hörnor innan Mirson kommer runt på vänster. Bollen in till en idag pigg Rasmus men deras målvakt hinner ner precis framför när skottet ska till.
Med minuten kvar tar Jonte en av sina många löpningar längs vänsterkanten. Han drar sig inåt och kommer endast en liten bit in i straffområdet när en röd kommer fel i en brytning och bryter på Jontes fot. Domaren tvekar inte när han blåser och pekar på straffpunkten. Hu, man har ju Hittarpsmatchen i minne där vi missade 3 straffar inom 15 minuter, vem tar straffen? Rasmus är utsedd och dundrar straffen stenhårt upp i målvaktens högra kryss!!
Vi har fått superviktiga 1-1 precis innan paus, tack Rasmus!!
Har vart mycket spel på vår vänstersida. Östman har knappt vart med i matchen. Jag noterar i paus, Östman vakna!!
Fyllda med självförtroende öppnar vi andra med hög press. På en hörna nickar Anton Bodin strax över. Rasmus får ett läge på ett inlägg. David tråcklar fram boll till Mirson i läge men det blir bara inspark. Vi skapar några frisparkar i offensivt läge utan resultat.
Det är sen lite avvaktande från båda lag. Kom igen detta är en match vi måste ha 3 poäng.
Mitt i halvleken får vi en frispark rakt fram någon meter utanför cirkeln till straffområdet. 22-23 meter. Fram stegar Östman (nyvaken?) Han dundrar på med hela svenska försvarets artilleri. Exakt var den går igenom muren hinner man inte uppfatta. Målvakten hinner inte reagera. Bollen sitter strax under ribban och vi har tagit ledningen med 2-1. YESSSSSSSS!!! Tack Robin!!!
Vi jobbar vidare och äger matchen. Med 10 kvar punkterar vi matchen. Robin Carlsson gör en kanonlöpning och från högerkanten kommer passet in i mitten där Rasmus möter och trycker in 3-1 utan chans för deras målvakt.
Kvarnby försöker lyfta upp spelet det sista men lyckas inte skapa något. Vi kan konstatera att vår plan att vinna rätt matcher och sno poäng av topplagen startat bra. Grunden till detta är att vi gör jobbet 90 minuter och det gör vi idag.
På lördag åker till Malmö Stadion och fortsätter den upplagda matchplanen. 14.00 matchstart.
Hur många ska med? Kom igen nu!! Det här är kul!!!!