Dagens drama slutar med V I N S T!!

2-1 (1-1)

Limhamn/Bunkeflo

2020-09-29 Hedevi

Dagens gäster Limhamn/Bunkeflo (L/B) startade serien 14 juni med seger över Onsala 2-0. Sen har det gått tungt och bara blivit en pinne (Vbg Gif). Men det har varit knappa förluster och på 10 spelade matcher endast 5 minus (7-12) i målskillnad innan dagens match. Så de är inte lätta att göra mål på.
För 2 omgångar sedan låg vi på negativa kvalplatsstrecket. Nu efter 2 segrar en femte plats i denna jämna serie.
Full fart från båda sidor direkt. L/B en fin kombination på vänster med hörna som följd.
UIK svarar med 2 chanser för Fridolf. Först ett halvläge sedan ett dubbelläge där målvakten gör en dubbelräddning.
Minuten efter tappar Kiffe boll. Resultat friläge som Anton tar.
Vi skapar en del genombrott men deras målvakt ligger långt ut och avvärjer.
L/B har nästa chans. Sidoskott som Anton är med på. Då har det gått 20 minuter.
Det lugnar ner dig. Fridolf blir tvungen byta efter en sträckning. Kiko kommer in som en virvelvind.
Det är L/B som ska ta ledningen i 40:e minuten. Ett hårt inspel från kanten på marken tar på en blå. Går rakt ut till en röd som får bra läge och lägger in stenhårt i bortre hörnet. Sånt som händer. Bollen studsar helt enkelt fel. 0-1 tyvärr!!
Det tar som tur är bara 2 minuter så är det kvitterat. Jonte på sin vänsterkant sticker in bollen till David som avslutar med ett markskott i bortre gaveln. 1-1 KVITTERAT!!!!!
De sista minuterna är det öppet Hawaiispel från båda lagen. 1-1 i paus kan tyckas rättvist.
Andra halvlek startar med en röd hörna. På nicken från nära hål gör Anton ett super enhands reflexräddning – tack för den!!
L/B fortsätter ligga högt. Får oss att göra en del felpass. Men det är de blå som ska ha nästa chans. Hugo hittar Emil. Bra träff men deras keeper gör en kanonräddning.
Matchen fortsätter med högt tempo och öppet tufft spel.
Kiko har ett friläge. Båda lagen pumpar på framåt. Tamas byter med Hallberg. Vi tappar boll. Kiko gör ett idiotjobb hem på 40 meter – bra inställning!! Vi räddar till hörna.
Alla vill hjälpa till och helt plötsligt befinner sig Ludde (mittback) i deras straffområde. Där blir han nerriven och domaren pekar på straffpunkten. Emil stegar fram och rullar in bollen helt exemplariskt vid målvakten högra stolpe. Vi leder med 2-1. Vi har vänt matchen.
20 jobbiga minuter kvar. P/B kommer ner på kortlinjen. Bollen viner förbi vårt mål. Ingen röd är som tur är framme.
Vi får upp spelet och det ser bättre ut. NU FÅR VI JOBBA SISTA 10:E.
Det är L/B som helt naturligt blir mest offensiva. Ett inlägg i bra läge nickas lamt rakt på Anton.
Hugo byter med Anton Bodin som tar plats där bak.
ALLA GÖR ETT ”HÄSTJOBB” IDAG!!!!
Matchen avslutas med en röd chans. Som tur är väljer deras spelare att ta bollen på bröstet istället för att skalla mot mål. Bollen hamnar hos Anton i målet.
Viktig vinst med 2-1 och kan bara konstatera att det var en bra dag att välja för lagfesten som ska ske ikväll.
3 matcher kvar. På lördag kommer Ängelholm på besök.
De tappade serieledningen idag då de bara vann med 1-0 över Olympic. IFK Malmö smet förbi efter seger över Assyriska med 7-0 (ska det bli så mycket mål i div 2).
Mitt förslag är att vi nu siktar uppåt (ej neråt) mot klubbens bästa placering i div 2 någonsin.
2016 – 8:a, 2017 – 11:a, 2018 – 11:a, 2019 – 8:a.
3 segrar över Ängelholm (hemma), Prespa Birlik (Malmö) och Västra Frölunda (hemma) så är det klart!! GOO for it boys !!!