Delad pott igen!!!

1-1 (0-0)

Torslanda IK

2021-06-08 Hedevi

Torslanda är dagens motståndare. Kvalade sig upp från trean 2020. Stärkta av en seger i första omgången över Astrio (4-3)
Ganska snabbt ser man att de har samma spelidé som UIK. Mycket bollrullande och hela laget med i uppbyggnaden. Torlanda startar bäst utan att skapa riktiga lägen. Mycket bök mitt på plan.
Kiko/Emil skapar första UIK-läget efter 25 minuter. Kiko får inte till det i avslutet. Efter halvtimmar bryter Mackan in från vänster. Skottet rakt på deras målvakt. Vi skapar hörnor. Läge skott men rakt på deras målvakt. Vi trycker på. UIK har tagit över utan att få till det.
Ny blå hörna, volleyskott – mv till hörna. Vi fortsätter ha kommandot halvleken ut. Känns som vi ska fixa detta i andra.
Det är istället Torslanda som tar tag i matchen i andra. Skapar hörna och en del kontringar efter blå/vitt bolltapp. En farlig frispark rakt fram som Tobbe fixar.
Torslanda fortsätter ösa på men så gör de en något lös bakåt pass. Kiko hugger, målvakten kommer sent och fäller Kiko. Domaren pekar på straffpunkten.
Emil stegar fram och sätter 11-metaren stensäkert nere vid målvaktens högra stolpe. Årets första mål och ledning 1-0.
Det står sig tyvärr inte mer än 10 minuter. Vi har en hörna som de kontrar på Tobbe gör en kanonräddning. Minuten efter, nytt rött anfall. Inlägget kastar sig en röd och nickar in 1-1.
Sista 10 delas det lite halvchanser från båda håll. Tyvärr får vi inte till våra och matchen slutar 1-1. Fortfarande obesegrade!!
Start med 2 pinnar på de första 2 matcherna. Match redan på söndag- Eskilsminne borta.
E-minne startade med en pinne (2-2) mot Västra Frölunda. Spelar sin andra match imorgon mot Astrio. Tight med matchandet.