Assyriska BK

2018-09-10 Hedevi
Div 2 Västra

……….när vi åker hem från dagens fotbollsföreställning på Hedevi. En tillställning som slutade i moll.
Assyriska hemma, det är nu vi ska börja ta de viktiga pinnarna som säkrar kontraktet. Men vi har inte flytet och Assyriska mal ner oss o andra halvlek. Dessutom är deras båda mål på två straffar. Som vanligt tyckte säkert Assyriska att det var straff och det är situationer som det kan va ok att blåsa men domaren kan lika gärna fria i båda situationerna.
Den första straffen är en nick från nära håll som går rakt på Jakobs hand. Handen är inte ute långt från kroppen i en onaturlig ställning. Men, bollen tar på handen, ja. Bollbanan är inte mot mål. Den andra straffen är Axel med deras spelare på rätt sida. Han är absolut inte förbi. Det blir kroppskontakt och den röda spelaren faller. Första straffen sätter de direkt i mål. Straff nr 2 räddar Johan men bollen går ut till straffskytten som slår in segermålet. Grymt jobbigt med 1-2 i minut nr 92.
Innan dess har vi gjort en helt ok match.
Det är Assyriska som tar tag i matchen. Det tar 10 minuter innan vi får ordning på vårt spel. Händer inte så mycket de första 25. Båda lagen spelar runt utan att gå till rejäla anfall. Vi är lite snåla i spelet.
Efter 25 minuter blir det bättre fart. Assyriska skapar några halvlägen. Det får ett kontringsläge när vi nickar ner en höjdboll till dem. Kontring och skott som Johan klarar till hörna.
Sen tar vi över något. Johns inlägg nickas över av David. John har också ett läge som räddas med en fotparad. Östmans vänster skott går via fot och lägger sig på nättaket. Målvakten såt på fel fot.
Östman forsätter och i minut 38 tråcklar han sig ner mot kortlinjen strax utanför målet till höger. Hans skott tar på en röd och går i en märklig bana in bakom deras målvakt och UIK har tagit ledningen med 1-0.
Halvleken slutar med 2 farliga situationer för vardera lag. En vit är på väg igenom men stoppas av Joel som drar i axeln och får det gula. En bra varning!
Ullared får sista chansen när Skogen kommer perfekt på en frispark. Han hänger så fint i luften men bollen tar något högt i pannan och smiter precis över. 1-0 i paus.
I andra tar Assyriska befälet direkt när de skapar 3 chanser direkt. En hörna studsar på en röd och precis utanför. Ett inlägg kommer BB lite sent men nicken går långt över. Nytt inlägg och bollen via ribban över. Tempot har ökat.
Assyriska kommer igen. Inlägg-nick-Jakobs hand – straff – minut 57. 1-1.
De röda höjer tempot. Jakob Jensen byter med Hasse.
Mer Assyriska. Inlägg som BB tippar till hörna. De lurar upp oss i banan och tar boll och ställer om. . Vi hamnar långt ner. Men så mitt i halvleken hittar John Östman i ett läge. Strax efter lägger David en fri boll som Robin skjuter via deras målvakt till hörna. Vi har vaknat till. Östman är på hugget. Ny hörna och skott via vit ny hörna. På den har Axel ett skott utanför. Ser bättre ut. Vi fortsätter vårt tryck. David får näst läge. Skottet rakt på deras målvakt.
UIK-trycket skapar kontringsläge för Assyriska. BB får göra en enhandsräddning till hörna.
Det ser ut att sluta 1-1 men straffen i slutminuten sänker de blå idag.
Oerhört tuff förlust. Idag var vi värda poäng!
Ny måstematch på lördag mot Olympic nere i Malmö – syns där !!!