Det är så gött att vinna på bortaplan mot ett topplag med 1-0.

2021-08-21 Vallhamra
Div 2 Västra Götaland

Allting rullar på det går bra nu……………
………….det går bra nu, det går bra nu, det går bra nu, det gick bra ju……….nu idag!!!
Då var det dags för ännu ett topplag på andra sidan planhalvan. Ängelholm serieledaren gick ju bra sist 2-1. Nu stod ett annat topplag på andra sidan, Sävedalen på bortaplan. Endast 3 pinnar efter Ängelholm med samma antal matcher spelade. Det slutade med en ny imponerande seger för vårt blåvita lag, 1-0 borta. Vi är inne i ett bra flow nu.
Pgra olika omständigheter var vi (Helen o jag) inte på plats förrän efter 30 minuter idag. Enligt säkra källor var det en hel del Sävedalen den första halvtimman.
Strax efter vi bänkat oss har de blå en frispark strax ute till höger om straffområdet. Tyvärr blir den något lång och det rinner ut i intet.
Anfallet efter är det Sävedealens tur. Ett skott som Nadeem i buren får fingertopparna på och styr bollen i vänstra stolpens insida och bollen rullar sedan på mållinjen bakom honom och ut förbi högra stolpen. En bra målvakt ska ha tur och givetvis även en mycket imponerande räddning på det hårda skottet. Sävedalens spelare och publik vrålar och är irriterade. Menar att bollen vart inne och ev tagit i målhjulet. Enligt säkra källor (Nadeem) var så inte fallet. Och hade det vart så är det ju Sävedalen som ställt upp målen………………..dvs de får i så fall skylla sig själva.
Hur som helst en oerhört suveränt bra räddning av Nadeem!!!!
Sista kvarten är jämn utan några direkta farligheter. Vi ligger bra i våra positioner och släpper inte till något. Men skapar heller inte själva något. 0-0 i paus.
Andra fortsätter som första. Sävedalen har en hel del boll men vi släpper inte till något. Har en fantastiskt bra defensiv som de har svårt forcera. Mitt i halvleken får de ett öppnare läge och avslutar med ett rappt skott. Nadeem står rätt och tar skottet med en fotparad.
Säve har mycket boll men vi ligger oerhört rätt och de lyckas inte skapa något direkt.
Vi är inte ofarliga. Bernardo har ett skott som deras målvakt tar strax under ribban.
Känns för oss på läktaren som vi får vara nöjda med ett oavgjort 0-0 resultat men det finns andra tankar hos spelarna på plan.
I 84:e minuten får Jensen boll på högerkanten. Bollen in till Mackan som med självförtroende efter förra matchen med mål kommer helt rätt i sin löpning. Inlägget sitter perfekt på högerdojan och som målskytt han är gör han inget misstag. Bollen ligger i Sävedalens mål och vi kan sätta upp en ledning 1-0 för bortalaget Ullared på anslagstavlan. Riktigt snyggt som hämtat ur instruktionsboken för hur mål ska göras.
De sista minuterna är nervösa. Man vet aldrig hur mycket domaren lagt till. 5 minuter blir det visst idag. Men det klarar vi utan några större problem.
Vi räknar in 3 nya pinnar. De var viktiga för det är stentufft i de nedre regionerna.
Vi ligger 10:a i ett getto av lag där det skiljer 3 poäng mellan Husqvarna på 6:e plats och 13:e där Vbg Gif ligger.
Viktigt varje match- givetvis. Men jag tycker det vart riktigt stabilt de sista matcherna med vinst över topplagen Ängelholm och Sävedalen samt en imponerande insats i Svenska Cupen.
Nu följer en radda matcher mot lag på den nedre halvan. Precis lika svåra matcher.
Men vi känns starka och jobbar som ett lag – viktigt!!!
Det största problemet har väl Ali vilket lag han ska ta ut på onsdag. Vi har 15-16 gubbar som har visat ett de gjort sig förtjänta av en startplats. Ett angenämt jobb för honom.
Ni som vill följa laget kan redan på onsdag åka till Torslanda. De slog Vinberg med 3-1 idag och ligger 5:a fyra pinnar mer än oss. 20.00 startar matchen. Syns där !!!