Det gick inte idag!!

Matchreferat

Ullareds IK

1-2 (1-1)

Prespa Birlik

2019-10-05 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Motivation betyder mycket i slutet av en serie. Det bevisade vi förra året med 2 nödvändiga vinster sista omgångarna då vi klarade kontraktet. Detsamma gäller Prespa Birlik som var tvingade att ta en seger idag för att ha det i egna händer inför sista omgången. Och de lyckas, tyvärr!!
Efter 6 minuter har de sin första chans. Sebbe tar skottet nere vid vänstra stolpen ut till hörna.
Sen skapar vi några lägen. Kiko är på väg igenom. Blir trängd o bollen glider ifrån. Mirson blir nedsparkad när han är på G. Det är bättre fart på de blå.
De gröna, Prespa, går förbi Jonte. En tröjdragning renderar i gult kort.
Efter 20 är det Mirson som blir helt fri. Försöker en lyftning men deras målvakt genomskådar och står still. Bollen rakt i nyporna!! Strax efter PB:s tur. Skott som täcks till hörna. Den dimper ner framför vårt mål. Full kalabalik uppstår. Bollen bort till slut. Mison läge igen, kapad o frispark.
Det är mycket blå enkla felpass.
Det blir Prespa som tar ledningen. En grön kommer fri mot Sebbe som står i stort still. De krockar och domar´n pekar på straffpunkten. Ja kanske men Sebbe ska ju inte behöva flytta sig.
4 minuter senare ska vi kvittera. Ett riktigt snyggt anfall där bollen går som på ett snöre. Sist på bollen är vår högerback!! Joel F (vad gjorde han där) inne i straffområdet. Säkert slår han in kvitteringen. Riktigt snygg upprullning!! 1-1 i paus helt rättvist!!!
Efter 5 minuter i andra har vi tur. En grön kommer helt fri på en hörna. Som tur är styr han nicken strax över krysset.
Ny grön hörna, Boll på en blå hand? Ingen åtgärd.
Sen skapar PB lägen. Hörna igen. Kaos framför mål. 2 skott täcks. Ny hörna. Nickskarv som Sebbe tar igen.
PB trycker på och får till slut utdelning. De kontrar bort oss. Ett inlägg som skavs in bakom en chanslös Sebbe. Vi ligger under med 1-2. Halvtimmen kvar. Men vi lyckas inte höja oss tillräckligt det sista.
Det är istället Prespa som äger sista delen av matchen. De har ett skott stolpe ut. Vi får chans i 5 övertidsminuter. Men det hjälper inte. En riktigt dålig andra halva gör att vi blir utan poäng idag.
Vi får koncentrera oss på att behålla vår 8:e plats efter sista omgången. En tuff uppgift mot ett IFK Malmö som måste vinna för att inte åka ur. Revansch för en vårens sämsta insatser när vi förlorade med 0-1 hemma i våras.
Alltid bra vinna sista matchen för året. Åk gärna ner och hjälp till.
Sören