Det låter bra, så gör vi!!

0-1(0-0)

Prespa Birlik

2018-06-10 Hedevi

Åter en jobbig hemfärd från en fotbollsmatch. 0-1 förlust på Hedevi. Sjätte matchen vi inte lyckas gör mål. Nu sitter mycket i huvudet.
Varmt o gott och en grön fin matta att spela på. En match med inte så många chanser åt något håll. Återigen blir vi straffade med ett bolltapp mitt på plan och en kontring.
Vi börjar lite darrigt med att antal felpass när vi försöker slå långt. Prespa Birlik (PB) skapar ett par hörnor i början, men inga farligheter på dem.
Efter kvarten är det David som får ett friläge rakt fram. Skottet tar deras målvakt liksom returen som också går till David. Vi måste sätta dessa om vi ska va med i matcherna.
Strax efter är det Mirson som har ett skott. Och en hörna är centrimetrarna från att nå Kiffes knopp. Men en vit lyckas skarva den vidare.
Ser ganska bra ut. Vi har koll men det händer inte på mycket vid målen. Med 10 kvar varnas Jonathan när han slänger sig för att undvika en smäll. Domaren ser det helt felaktigt som filmning!!
Sista 5 i halvleken tar PB över. De krånglar sig fram på vänsterkanten. Vi är passiva och får rensa till hörna. Strax efter har de en nick över i farligt läge. Och de avslutar halvleken med ett farligt inlägg framför mål som vi rensar bort. PB trycker på och det känns bra att det blir paus.
Efter lite vila är det UIK som tar tag i taktpinnen igen. Jonathan går runt på vänster och slår ett inlägg parallellt med mål linjen. Ingen blå hinner fram. Sen är Östman är på väg fram och dras ner, vit varning igen. Vi skapar lite tryck.
Men PB kommer igen. Ett bra inlägg nickskarvas precis utanför.
Vi försöker lyfta upp spelet. Jakob varnas när han skaver en vit som är på väg igenom.
Vi byter chanser. Östman är på väg igenom. Vit ut till hörna.
Anton Bodin byter med Jesper Jensen.
Sen efter en kvart kommer felpasset på mittplan. PB är inte sena att utnyttja detta till en kontring. Solo sätter PB matchens enda mål och det står 0-1 halvtimmen kvar.
Vi darrar till och det blir lite felpass igen. Joel o Jakob N byter med Litte o Jakob J med 20 kvar. 2 snabba gubbar som kan springa sönder PB för hoppningsvis. De skapar en halvchans direkt. PB kontrar och Hjelte får tippa till hörna. Rasmus o John byter.
Jensen kommer på vänsterkant och inlägget går via ribba och ut.
Vi har lite tryck. John är för taggad och får gult när han klipper en vit. Sen kommer vår chans till kvittering med hjälp av PB. Litte speedar runt på höger.
Inlägget tar på en vit spelares benskydd och ställer deras målvakt helt. Bollen tar i ribbans underkant och rakt ner. Det är många olika åsikter om bollen var inne eller inte men linjemannen väljer att inte vinka mål.
Vi trycker på det sista men lyckas inte få till det.
Det sista som händer är en blå hörna där John får ner bollen på marken i straffområdet. Snurrar runt lite men kommer inte till skott.
Domaren blåser full tid och vi har tyvärr förlorat denna viktiga 6-poängsmatch med 0-1.
Topplaget Sävedalen borta nästa lördag 13.30. Varbergs Gif knep en poäng från dem i dag. Inget är omöjligt. Varför inte ta en trea mot dem.