1-2 (1-1)

IFK Malmö

20181006 Hedevi
Div 2 västra Götaland

IFK Malmö hemma. Chans att skaffa extrapoäng mot 2:an i serien. Och så nära det är. Vi gör en riktigt bra match men har inte flytet att ta en pinne. OK, kanske att Malmö totalt är det bättre laget men vi kan lika gärna få med en pinne idag. Matchen liknar hela året. Vi är med men saknar det där lilla extra som avgör matcherna till vår fördel.
Malmö tar tag i taktpinnen. Skaffar en frispark. På den blir det hörna.
Brattberg missbedömer ett inlägg. Det blir hörna. På den plockar han i stället ner boll och sätter igång spelet med en lång utspark. Lindgren får läget. Skott/hörna.
Vi byter chanser, Efter lite klapp/klapp blir Joel nästan fri. Målvakten tar skottet.
Ur ingenting blåses det straff när det gått 13 minuter. Ett inspel i mitten och plötsligt ramlar en gul. Svårt se vad som hände men Kiffe är nära en gul som inte gör så hemskt mycket för att står på benen. Straffen sätter de och vi har underläge 0-1.
Malmö tar över något och i minut 22 har de ett farligt skott precis utanför. UIK skapar också. Rasmus blir fri och skottet tippas tillhörna. Strax efter hittar David Robin som inte får till skottet riktigt.
Efter halvtimman får vi till en kvittering. Joel lyfter in bollen från högerkanten. Deras målvakt som är lite kort i rocken missbedömer bollbanan och bollen smiter in under ribban. 1-1 och äntligen lite flyt.
Lite tuffare spel och några smällar från båda håll. Det visas upp ett gult kort till gul spelare.
På en lång frispark från Brattberg blir Jonte nerdragen till vänster utanför straffområdet. Östman tar skott och bollen lägger sig i nättaket från ovansidan tyvärr.
John får av någon anledning en varning mitt på plan. Sen får vi en trippelchans. Jonte kommer igenom på vänsterkanten. Skottet räddas och går ut till David som skjuter. Räddning igen och Östman får nästa läge. Även det skottet räddas. Halvleken avslutas med att UIK gör ett bra uppspel. En gul går in för tufft men vi har boll och anfall på G. Den okänslige domaren blåser blå frispark!! En halvlek där Malmö startar bäst. Vi äter oss in i matchen och har bra tryck sista 15.
Malmö startar bäst även i halvlek 2. Brattberg får jobba. Han är nere vid stolproten och räddar oss till hörna. Strax efter viner bollen i stolproten och ut. Malmötryck!! De skapar några hörnor o frisparkar i farliga lägen men det blir inget av dem. Vi är på plats.
Mitt i halvleken en lång utspark från Brattberg. Rasmus kommer rätt och är på väg igenom när han bli nerdragen av siste gubben. Synd och givetvis ett gult kort.
Det byts chanser. Blå frispark rakt framifrån som inte blir något av. Direkt går Malmö på kontring. Turligt får David ut en tå som bryter när en gul håller på bli fri.
Vi har en bra period. Går bra in i närkamperna. Vi är på väg igenom när bollen stoppas av gul med hand. Varning!! Frisparken i bra läge skjuts av Mirson alldeles över.
Med kvarten kvar gör deras målvakt en total miss på utsparken. Rasmus snappar åt sig boll i en kontring. Hittar Mirson helt solo rakt framifrån vid sraffcirkeln. Skottet någon decimeter över!!
Med drygt 10 kvar ökar Malmö. En frispark rakt framifrån skavs av blå. Bollen 2 meter utanför en tittande Brattberg.
Strax efter gör BB en kanonräddning på ett skott i krysset. Malmö ligger på och till slut får de utdelning. Ett inlägg nickas mot krysset. Där är BB igen men nu går bollen ut i banan och där står en gul och nickar in ledning till Malmö 1-2. 10 minuter kvar. Vi försöker de sista 10 men lyckas inte skapa de riktigt vassa chanserna.
Vi gör en riktigt bra match men tyvärr blir det ingen poäng idag heller.
Fortfarande samma poäng som Kvarnby med 6 mål bättre. De spelar sin match på måndag borta mot Rosengård. Lite lurigt då Rosengård ligger i ingenmansland och har mindre att spela för. Hade var gott om Rosengård vann. För nästa match har vi just Kvarnby borta. Hade vart fint att kunna avgöra där på lördag 14.00.
Vi avslutar sedan mot Sävedalen hemma medan Kvarnby har Varbergs Gif borta.
Vi går en spännande avslutning till mötes. Killarna behöver stöd i Malmö på lördag så boka in den resan!!!