Div 2 även 2021!!

1-3 (0-0)

Västra Frölunda

2020-10-18 Hedevi

Det blir idag lika dramatiskt som vi väntat oss. Förlust med 1-3 och efter matchen en väntan på övriga matchers resultat. Skulle det räcka till fortsatt kontrakt? Skulle Västra Frölundas 3-1 mål, en kontring på övertid ha någon betydelse? Många telefoner uppe för att få koll på slutresultatet i tabellen. Till slut visar det sig att vi är klara för div 2 även 2021. Samma poäng som Prespa Birlik (3 mål bättre) som idag slår Vinberg med 3-2 – ingen hjälp där!! Även Eslöv hamnar på 15 poäng men 1 mål sämre än UIK.
I Västra Frölunda var det glada miner då de i sista minuten fick hjälp av Eslöv som gjorde segermålet över Ängelholm i 87:e minuten. Vinst 2-1. Annars hade Ä-holm knipit kvalplatsen.
Halmia förlorade mot Prespa Birlik med avgörande målet på övertid. Det betyder att Halmia följer med Limhamn/Bunkeflo ner i 3:an.
Vi har i denna enkelserie inte räck till mot topplagen. Förlust mot de 7 i toppen+ plumpen mot Prespa förra matchen. 5 vinster över lag i nedre regionerna innebär 15 pinnar och en 10:e plats i tabellen. Vår 16 mål framåt på 13 matcher är lite för dåligt. Vi behöver en målskytt – ingen som gjort mer är 3 mål.
Hur var då vår insats idag. Jo vi gör en OK match mot ett av topplagen men räcker igen inte till.
VF startar med full fart framåt. Vi svarar med samma mynt. UIK har första hörnan och är klart med första kvarten. Mitt i halvleken ett fint anfall där Kiko avslutar men bollen i stolpen!! och ut till Emil som inte får riktigt ordning på fötterna, tyvärr. Strax efter nytt läge för Kiko, skottet över. Även David får läge men skottet något lamt. Vi har en bra period.
Frölunda tar över spelet och har några vinande skott. I 32:a minuten ett långt frispel. Anton är ute något sent och river ner deras anfallare. Inte mycket att säga om. Bollen på straffpunkten. Anton tar sitt ansvar och knipen straffen. Det är fortsatt 0-0.
Efter detta blir det lite hetsigar, tuffare. Vi har något skott och hörna men inget resultat på dessa.
Halvleken avslutas med VF hörna men inget mål i första halvlek.
En bra halvlek av de blå!!!
Första kvarten i andra är det mycket närkamper. Lite gula kort när John kommer sent in i situation. Wahlberg åker på en eftersläng. Irritation över hela plan. Mitt i halvleken läge för VF. När de går förbi Anton B står han i vägen. Straff nr 2 inte mycket att säga om. Denna gång kan inte Anton i buren rädda och Västra Frölunda har tagit ledningen med 1-0.
Strax efter David nersparkad mitt på plan – varning. Wahlberg får till ett bra markskott som deras målvakt med nöd och näppe får ner handen på och styr till hörna.
Minuten efter är det istället tyvärr 0-2. En grönvit spelare kommer fri och skottet går in via Antons händer.
Båda lagen satsar framåt. Det är UIK som ska reducera. På en hörna kommer Atte-Bodde rätt och knoppar via en grönvit in reduceringen 1-2 – nytt hopp!!
UIK satsar framåt sista minuterna. På övertid en blå hörna. Tyvärr lyckas VF få undra bollen till en kontring. Helt fri sätter de slutresultatet 1-3.
Resten kan ni!!
Tack killar för en märklig enkelserie. Det spelas div 2 fotboll på Hedevi även 2021.
Men säsongen är inte slut. Nästa lördag 24 oktober avslutar vi med DM-final på Hedevi.
På andra planhalvan står Halmia.
DM-mästare på visitkortet hoppas jag alla spelare är intresserade av. Och en bra avslutning på året säsong.