2-1

Ullared

2015-05-10 Söndrums IP
DM

Ja det blev alltså Astrio som blev vår motståndare i DM-kvarten. Vi mötte dem i 4Elit 2013 men förra året samlade de ner i div 4. Börjat med 3 segrar o en oavgjord och toppar serien.

Med rätt inställning bör vi ha god chans mot dem men det löser sig inte av sig själv. Första halvlek har vi både sol o vind samt dålig inställning mot oss. Med inställningen att ”det ordnar sig” har man aldrig vunnit några matcher på. Jobbet måste göras. Vi spelar inte som ett lag. Ska absolut inte förringa Astrios insats. Det är givetvis också beroende på att de inte tillåter oss spela vårt spel som det blir den matchbild som blir.

Efter 20 minuter blir Astrio tilldelade en straff. Uppfattade inte riktigt vad som hände men nog var den billig. Patrik slarvar som siste gubbe. Astrio snappar upp bollen och blir fri o nerdragen. Straff och 0-1 – uppförsbacke. Blir tyvärr ingen ringklocka för oss. Vi spelar runt och ingen på mitten vågar vända runt och sätta igång snabba anfall utan det ska först till ett tillbaksspel. Mer individuella initiativ önskas!!

Efter 30 minuter är det dags igen. Deras spelare kör Zick-Zack mallan våra spelare och avslutas med skott mellan GG:s ben. 0-2 efter en halvtimme!!

Strax efter har vi en frispark som Halle skarvar vidare men den räddas av en ovetande Astriospelare. VI uppträder stressade. Vi spelar en och en inte som ett lag. Pausvilan kanske kan rädda oss?!

Med sol o vind i ryggen får vi en bra start av andra. Redan efter 6 minuter sågar sig Mårten och Joel N fram till ett läge som avslutas med målskott av Joel N. 2-1 och nu ska vi väl fixa detta?

Vi tar över mer i andra men vi lyckas inte komma riktigt till avslut. Matchen slutar med förlust 1-2 och årets DM-äventyr är slut. Hoppas vi lärde oss något idag. På torsdag är det resa till Ljungby – då vill det till bättre tag!!!