2020-10-24 Hedevi
DM Halland Fotboll

Förgrymmat härligt att kunna titulera sig DM-mästare i fotboll 2020 !!!!!
Halmia kommer till Hedevi för att spela för sin heder i år, efter degraderingen i vår div 2 serie. Vi är beredda på att ta emot ett taggat Halmia och försöka tämja dem.
UIK startar motsols. Snabbt går Halmia till anfall och får direkt en hörna, resultatlös. Vi spelar med självförtroende och rullar boll runt hela banan.
Halmia har 2 dubbelhörnor till i första 10.
Minut 16 är det Markus som testar ett markskott. Halmias målvakt är snabbt nere och kniper den.
Mitt i halvleken läge för Wahlberg som måttar skott. En Halmia-hand fladdrar lite för långt från kroppen och träffar bollen. Domaren blåser och pekar på straffpunkten.
Emil tar hand om den. En hård straff i fel höjd, enligt mig. Men vad gör det. Målvakten går åt rätt håll men lyckas inte få tag i bollen som fortsätter in i buren. UIK leder med 1-0.
5 minuter senare är det kvitterat. Halmia får en frispark rakt framifrån 20 meter. En högerfot över muren och det verkar inte som Tobbe ser bollen i tid. Tyvärr 1-1.
Vi tar kommandot i matchen. Skapar några lägen. Emil har ett skott tyvärr rakt på målvakten.
Sen är det David show på högerkanten. Runt försvaret och balanserar på kortlinjen innan han skickar in bollen till Emil som stöter in ny blå ledning, 2-1.
Några minuter senare är det David som något nonchalant tappar boll på mitten. Halmia ställer om och skapar läge. Skottet vid närmsta stolpen utan chans för Tobbe. Hmmm 2-2 kändes onödigt.
Halmia får ny luft och stressar oss sista minuterna. Vi går till paus med en lite olustig känsla.
Andra har vi medsols och tar tag i taktpinnen direkt. Det är öppet spel. Båda lagen vill framåt.
Jonte har en nick över på en hörna.
Halmia tar över och ligger på utan att få några klara lägen.
Mackan byter med Kiko. Han tackar för förtroendet och behöver bara 5 minuter på sig innan har går runt på kanten och skickar in bollen. Vem kommer där om inte vår egen Benny Guldfot – Emil. Resultattavlan ändras till ledning 3-2. Hat-trick av Emil!!!
Sista 10 försöker Halmia trycka upp. De lyckas dock inte komma till några farligare lägen.
I sista minuten en vit hörna som vi enkelt styr undan. Domaren pekar på mittpunkten och blåser av matchen.
UIK har avslutat säsongen 2020 med att blir Hallandsmästare i fotboll första gången någonsin.
Bra avslutning på en konstig säsong. I dessa märkliga tider får vi vara nöjda. Vi blickar fram emot en ny säsong 2021 som förhoppningsvis blir vanlig.