Emil visade vägen!!

4-1 (3-0)

Hittarps IK

2019-08-10 Hedevi

Mittenmatch mot Hittarp. Ska vi titta uppåt eller neråt i tabellen? För närvarande kan vi efter dagens match blicka uppåt. Detta efter en väl genomför match på Hedevi. Vi får också med oss målen i psykologiskt viktiga lägen vilket stärker oss.
Kan meddela att vi nu kommit upp i 23 poäng efter 17 matcher. Lika många poäng vi samlade ihop efter hela förra säsongens 26 matcher. Lite bekvämare situation. Bra grabbar och ledarstab!!
Lite omändring i laget. John tar en mittbacksplats vid Kiffe. Inga problem för John som är anpassningsbar på i stort sett alla positioner.
Matchen startar med att Hittarp är de som för spelet. Efter 10 minuter får de en frispark mitt på vår planhalva. Bollen dimper ner på marken vid målområdslinjen. Kalabalik uppstår i röran innan en blå till slut kan sparka bort bollen till inkast. Puh!!
Hittarp får sen i 18:e läge. Strax utanför straffområdet korsar en svart David som hakar ihop och svart ramlar. Frisparken går rakt i muren.
Det tar ytterligare några minuter sen bollen ligger i svart bur. Emil tar sig fram i mitten och några meter utanför straffcirkeln laddar han kanonen. Bollen far som en projektil över deras målvakt och hamnar i bortre krysset. 1-0 till de blå!! Härlig start!!
Stärkta av målet tar vi över något. Vi ligger högre i planen. Jonte får till ett inlägg som rensas till hörna. Alo tunnlar sin ”gubbe” slå in bollen men där kommer en svart och rensar till hörna.
Hittarp skapar några lägen. Ett skott tar på Johns arm. Det viftas för straff men ingen signal. Hittarp skapar några ytterligare halvlägen innan Emil presenterar sig igen. Han bryter ett uppspel på mittplan. Avancerar fri mot målet. En bredsida i steget gör att deras målvakt inte får möjlighet till något frånskjut och bollen in vid ena stolpen 2-0. Inte för inte han gjorde 35 mål i norrsexan förra året. Det sitter i ryggmärgen och riktigt roligt att det lossnade. Gott att ha med sig in i pausvilan.
I halvlek byter vi in Litte. Vi startar bra. Aloand har direkt en frispark rakt fram som går strax över. Sen vill Litte visa att han kommit in. David har show ute på vänsterkanten. Balanserar på kortlinjen förbi några gubbar. Bollen in till Litte som är på rätt plats. 3-0. Det har gått 4 minuter – bra inhopp!!
Strax efter får en Hittarps kille huvudskada och får byta. Hoppas det inte blir några konsekvenser av detta. Sen byter vi lite halvchanser. Jensen oroar med sin fart.
Ser säkert ut men då slarvar vi och Hittarp snor bollen av oss. Ställer om och Kiffe kommer i en situation man/man i straffområdet där han som vanligt är starkast. Svart spelare flyger som en vante och domaren pekar på straffpunkten. Nja?!!
Straffen sätter de och det står 3-1. Vi svajar till något men Hittarp lyckas inte skapa något mer. Det är istället de blå som avslutar måltillverkningen. David blir nerdragen strax utanför straffområdet. Hur säkert som helst knorrar Tobias Wahlberg bollen över deras mur och 4-1 är ett faktum. Härlig och viktig seger.
På fredag vankas det derby. Stafsinge har det jobbigt med 6 uddamålsförluster och 4 oavgjorda. En av dessa mot oss i våras där vi kvitterade deras 1-0 i andra. Derby är derby!! Hoppas på stor blå uppslutning så syns vi där 19.00