Eslövs BK

1-1 (0-0)

Ullareds BK

2019-05-11 Ekevalla IP

Efter våra 2 inledande vinster har det blivit 4 oavgjorda. Samtliga har slutat 1-1. Fortfarande obesegrade (ihop med Hittarp), men oavgjorda matcher är 2 poängtapp numera.
Tycker ändå vi ska va nöjda med årets start. Vi ligger 6:a och det känns som att det kommer bli en jämn serie där många tar poäng av varandra. Rosengård som vi slog toppar tabellen ihop med Onsala, som har en match mindre spelad. 4 lag på 12 poäng i topp och vi har 10:e. Klart bättre start än förra året då vi hade 2 pinnar efter 6 matcher. 11 poäng!! efter vårsäsongen.
Dagens match är endast 2 minuter gammal när vi får en straff. Alo tar den men deras målvakt är nere vid sin högra stolpe och kniper straffen. Ajajaj.
Strax efter har Litte en möjlighet. Deras målvakt parerar till hörna. Men vi ska ta ledningen idag. Det har bara gått 7 minuter när en röd försvarare på mittplan passar fel till Aloand. Han tar några steg och måttar en högerkanon som går över deras målvakt och dyker ner under ribban. 1-0 till UIK !!!
Efter 20 minuter får Sebbe bollen. Han försöker dribbla av en anstormande Eslövsforward. Motlägg och bollen går mot öppet mål. Sebbe hinner få bort bollen precis på mållinjen!!!!
Minuten efter får en röd spelare bollen inom straffområdet vänd utåt. Kiffe går in i rygg och deras spelare ramlar oerhört enkelt. Röd straff !! Billig!!. Den kommande straffen sätter de. 1-1!!
Sista 5 skapar vi lite tryck. Litte blir fri till höger – hörna. På den får Kiffe på ett skott som deras målvakt räddar med en fotparad.
Andra startar med några halvchanser för Eslöv. Ett skott precis utanför och ett som Sebbe tar.
Domaren signalerar skada (bristning?) Avbrott och han försöker igen. Men det går inte och vi får ett avbrott där en av linjemännen byter med domaren som tar linjen. (ovanligt). Händer inte så mycket i matchen. Rasmus kommer in istället för Litte.
Mitten av halvleken skapar vi lite tryck. John har ett skott utanför. Jonathan rundar på vänster. In till Alo som skjuter över. Vi ligger på och det ger Eslöv kontringschans. Inlägget nickskarvas över ribban.
Händer inget mer i matchen som slutar 1-1. Vi får inte till det riktigt idag men håller förlustnollan intakt efter 6 matcher – starkt!!
Nästa lördag hemmamatch mot Halmia. 16.00 startar den.