Förlust på Rosenlund!!

Matchreferat

Husqvarna FF

3-1 (1-1)

Ullareds IK

2021-11-07 Rosenlunds IP
Div 2 Västra Götaland

Tuff match på söndagen mot Husqvarna (HQA). Där serietvåan bjöd in till match på Rosenlunds IP:s konstgräs. UIK vita idag.
Husqvarna har direkt första chansen. En hörna direkt går åter ut till hörnläggaren. Bollen in igen går förbi alla och längst bort slår en blå in bollen. Som tur är vinkar linjemannen offside. Det var inte mycket i så fall.
Vi startar bra och verkar ligga rätt i positionerna. Men efter 10 bjuder vi på läge efter en miss i försvaret. HQA runt på höger. Inlägget nickas utanför. Vi jobbar oss in i matchen men i 18:e en snabbomställning av HQA. En fri blå avslutar med en tåfjutt under Nadem. 0-1!!!
Det tar bara 2 minuter så är det kvitterat. Kiko på väg igenom hakas och domaren pekar på straffpunkten. Emil stegar fram och som vanligt sätter han straffen. Vi har direkt kvitterat till 1-1. Den satt fint!!!
Det byts lite halvchanser och vi är med i matchen. Några lägen skapas. David hittar Wahlberg som i bra läge tyvärr inte får fart på skottet. Halvleken avslutas med att Mackan snor boll av deras försvarare. Tyvärr går skottet i bra läge över. 1-1 i paus.
I halvlek går Simon ut skadad. Carl in.
UIK har första läget direkt. Berra får en löpboll. Får bra träff men deras målvakt får ut en näve till hörna. Strax efter Kiko inlägg. Efter lite kaos framför mål slås bollen bort av HQA.
Det är jämnt och båda lagen skapar lite lägen. Eddie får fram en fot när skott täcka till hörna. På den en nick strax utanför. Vi kan också. Snyggt högerspel avslutas med skott strax utanför av Emil.
HQA ökar trycket och ska tyvärr ge utdelning. Kändes ganska onödigt efter tyvärr lite lama insatser försvarsmässigt. De tråcklar sig fram med några motlägg och studsar. Till slut ligger bollen bakom Nadeem. Lite mer Power behövs i dessa situationer. Tyvärr 2-1 till HQA.
3:an ska också komma. Detta efter en långboll där vi missbedömer situationen och totalmissar bollen men följd att en blå kommer helt fri och enkelt sätter i proppen 3-0.
Dock en klar höjning från förra matchen. Vi ger HQA som ligger 2:a en rejäl match.
Nu är det andra sorters matcher som återstår. 3 matcher mot lag inom räckhåll över och under. Nu är det krig som gäller kombinerat med kyla och lagmoral.
Först Höganäs hemma på lördag 13.30. Alla till Hedevi för att hjälpa till.
Sören