Lindö FF

2015-10-07 Hedevi
Kval div 2

Då var det kval till div. 2. Något UIK aldrig varit i närheten av vilket vi vet som kan historien.

Lindö FF från Norrköping som liksom UIK kom på 2:a plats i sin serie div 3 nordöstra Götaland var dagens motståndare hemma på Hedevi. En veckkomatch i oktober kräver ljus och när det inte är godkänt för spel fick det bli matchstart redan 16.45. Alla hade inte räknat med kvalspel. Fogelberg o Oskar hade beställt semesterresa!! direkt efter serieslutet och kunde inte delta.

Lindö visar direkt upp ett kvickt o snabbt spel med några omställningar. Dock utan att skapa något. Första chansen har istället Ullared efter 5 minuter. Kiffe hittar broder Litte med ett 50-meters pass!! En macka som Litte i en löpning tar emot och måttar skott – ribba och över.

Noterar ”Inget vänsterspel på de första 11 minuterna”. Bläcket hinner inte torka innan David hittar John som får på ett vänsterkott i burgaveln. Det är UIK som tagit tag i taktpinnen. Mitt i halvleken kommer Lidös första möjlighet. Gulsvart helt fri men Sebbe är med på noterna och parerar det hårda skottet. När de stör oss finns Kiffe på rätt plats hela tiden . Mårten som tagit Fogels högerback ligger också helt rätt liksom John och Hasse.

Efter 35 minuter äntrar en blå och vitklädd skara arenan. Det är den sk. Ginstenklacken som ska ge tillbaks för vårt UIK:gängs likadana tilltag på deras matcher. Detta gör nytta och med 5 minuter kvar får UIK en högerhörna. John lägger in denna och med perfekt timing är Litte högst med pannan. Tuschen blir perfekt och bollen smiter in strax under ribban. 1-0 och de 281 runt plan står upp och jublar. Ska vi lyckas få den perfekta starten på kvalet? Viktigt att hålla nollan också på hemmaplan.

Innan andra halvlek startar springer domaren ner till målen. Någon har dragit ihop stolparna där nere och de flyttas ut några centimeter.

Andra halvlek startas bäst av UIK. Litte är fri med målvaktsräddning. David har fritt skottläge men bollen studsar till med skott över. Det ser ut att vara UIK:s match. Då gör Lindö 2 byten. 2 storväxta man kommer in och ändrar matchbilden totalt. Nu kommer det mer långbollar fram mot vår back linje och Lindö styr spelet mer. Detta stör oss och vi gör en massa enkla bolltapp.

Vi sticker upp med ett anfall. Halles skott i bra läge går tyvärr rakt på deras målvakt.

Sista kvarten trycker Lindö upp folk. På en hörna blir det kalabalik. Det avslutas med att Hasse liggande bakom mållinjen ändå lyckas förhindra bollen att passera densamma – puh!!

Vi kämpar oss igenom de sista 10. Det händer inte så mycket. Inga situationer nära målen. Lindö lyckas inte få till någon kvittering och domaren blåser av denna första cupmatch med en blåvit 1-0 seger. 3 dagsverken kvar innan vi når 2:an. Känns inte omöjligt.

Gott att åka upp till Norrköping på lördag med en vinst i bagaget. Viktigt också att vi håller nollan. Det betyder att gör vi ett måste Lindö göra 3. Bra start.

På lördag är det möjlighet att hjälpa laget genom att åka med lagets buss till Norrköping – en stad i fotbollsfeber.