Game, set, match………….direkt

Eskilsminne IF

6-0 (3-0)

2022-08-10 Harlyckans IP

Det blev ingen kul onsdagskväll nere i Helsingborg. Serieledarna gav oss ingen möjlighet till skrällresultat. Går absolut inte att skylla på domaren men han visar omgående att det är han som bestämmer. Direkt 7:e minuten reagerar David reaktionsmässigt på en felaktig avblåsning – direkt gult kort (Avstängd nästa). Minuten efter samma mot Jakob. Sedan rullar Eskilsminne bort oss på deras högerkant. Bollen in till blågul gubben som enkelt stöter in 1-0 när matchuret visar 8 minuter. Vill inte skriva mer om domaren men när man möter serieettan räcker det att ha fullt upp med dem………………
Vi repar mod och i 15:e fint klapp/klapp spel dock skottet (såg inte vem) i bra läge strax utanför.
Sen tar Eminne över matchen Skapar några halvlägen. Det ska bli 2-0 i 25:e. Ett skott utanför straffområdet rakt mot Tobbe tuschar en blå fot och ställer honom helt inget flyt.
2 minuter senare bjuder vi på 3-0. Tobbes uppspel på marken bryts av gulblå spelare och enkelt kan det lägga in 3:an i det blå målet. Matchen är körd!!
Eskils stressar oss till misstag. I paus går solen symboliskt ner bakom kullarna i det på den fantastiskt vackra idrottsplatsen Harlyckans IP.
Vi startar bättre i andra eller om det är Eskilsminne som slår av på takten och tillåter oss va med och leka. Vi ligger bättre i våra positioner. Efter några minuter har vi chans men blå spelare blir skavd precis i skottögonblicket och skottet utanför. Ska det inte va straff då?
Båda lagen skapar sig några kontringslägen utan att få till avslutningen.
Anton kommer fel in i en brytning och kapningen ger ett gult kort.
När det är 10 kvar noterar jag i mitt block ”vi ligger bra nu – håll nu 0-3”
Hinner inte lyfta pennan innan Eskils löper runt på höger och inlägget skaver tyvärr Anton in bakom Tobbe – 4-0. Direkt på vårt utspel snor de boll och kontrar enkelt in 5-0 – onödigt slarv!!
Huvudena är nu långt ner på de blåvita. I slutminuterna fastställs resultatet till 6-0. Inlägg och nick när vi inte är med i luften.
Nja, vi möter idag troligtvis seriens bästa lag men 0-6 ska det inte bli i div 2.
Redan på söndag är det match igen på Hedevi. Astrio gästar oss. Kommer med självförtroende efter 3 raka segrar. I våras gjorde vi en katastrofmatch – förlust 3-10. Nu vill det till att vi samlar oss inför en tuff höstresa.