Vinbergs IF

4-3 (2-0)

2021-06-27 Vinåvallen

Förlust borta mot Vinberg. Inget konstigt resultat om man inte sett matchen.
En väldigt konstig match!! Vinberg borta brukar vara full laddning och alla på tå direkt. Stämmer inte alls idag. Idag tar det en timme!!! innan de blå är med i matchen.
Redan efter 4 minuter ligger det en boll i den blå kassen. Vi släpper alldeles för enkelt fram Vinbergarna. Bollen går från deras backlinje rakt igenom vårt lag och en helt fri grön får enkelt rulla in ledningsmålet 1-0. Hallå – vakna!!!
Det tar 19 minuter innan man noterar något som kan betraktas som fotboll från de blå. Innan dessa är det Vinberg för hela slanten. Vi får några hönor som tyvärr inte blir mycket utav. Men det är Vinberg som ska göra nästa mål. Ungefär som det första målet går de rakt igenom oss. Fri med Tobbe sätter de 2-0 i 24:e.
Vad som kan noteras ”hem” i första är ett långskott av vår back Edgard som går strax utanför. Vi är i stort 2:a på varje boll.
Vi lyckas i slutet skapa ett läge. Davids inlägg stöts av deras målvakt ut till Emil. Tyvärr lite för snabbt för att Emil ska få ordning på fötterna och bollen hamnar vid sidan av målet.
Vi är lite mer med i matchen men det behövs en rejäl höjning i andra för att vi ska rubba Vinberg idag!!!
Det tar dock inte många minuter så ligger det en boll i blå kasse igen. Kiffe o Anton är båda nere vid kortlinjen. Verkar som läget är under kontroll men så kommer bollen ut i banan. Rakt till en grön som distinkt sätter 3-0 med en bredsida i burgaveln. Det var då dj……………
Man hade nästan gett upp när det är haltimman kvar. Men Emil hade lite andra funderingar. Han går in i straffområdet och faller på en grön fot. Domaren pekar på elvametaren/straff!!
Emil tar själv hand om denna och sätter säkert reduceringen 3-1.
Det tar bara 2 minuter så ligger det en boll till i grön kasse. David frispelar Markus T. Han gör inget misstag när han skyfflar in 3-2 och vi är plötsligt, från ingenting med i matchen!!!
Vi höjer oss och det blir det en intressant sista kvart. Wahlberg har ett bra skott alldeles utanför.
Maxim o Rydell kommer in Markus o John ut. Vi trycker på och skapar tryck genom några hörnor. Med 5 kvar ger det läge för Vinberg. Inlägget ramlar ner på marken och det blir en grön som är först. Tyvärr 4-2 och det er mörkt ut.
Men direkt på utspel hittar Wahlberg Emil som gör sitt andra mål när han nickar in Wahlbergs inlägg till 4-3. Hopp igen!
Men tyvärr är tiden för knapp för att vi ska klara av att kvittera. Det blir en tung derbyförlust som vi faktiskt får ta på oss själva. Såhär kan vi inte agera och vi ska hänga kvar i denna serie.
Det finns ändå hopp om man tittar i tabellen så har vi allt i egna händer.
Ser man på de följande vårmatcherna har vi kvar alla de 6 lagen som ligger på nedre halvan. Så med bättre skärpning ska vi se till att gå till sommarvila med en hyfsad placering.
På onsdag 19.00 är det en superviktig hemmamatch mot Västra Frölunda. De har haft en tuff start med endast tre oavgjorda matcher.