Hallå!! – Domaren har blåst – Serien har startat!!!

Höganäs

3-2 (3-0)

2017-04-08 Höganäs Sportcenter

Nja, detta var inte vad man önskat sig. Seriepremiär på bortaplan mot Höganäs blev inte vad vi hoppats. Förra året 2 förluster förlängdes med ytterligare en.
Man kan ta förluster men det får inte gå till på detta vis. Vi är inte med från start och Höganäs leder med 2-0 efter 9 minuter. Och det är tyvärr på 2 Blåvita ”bjudningar”. Vi är inte med och är 2:a på varje boll från start. Målen beror på felpass in i mitten och bjudningar till hörna och sen får vi inte tag på hörnan innan de enkelt kan göra 2-0.
De ligger på och stör oss. Vi får inte tag i boll och får inte igång något spel. Efter halvtimmen tycker man ändå att vi börjar komma med – PANG – ett långskott går invid ena stolpen, 3-0 då har det gått 34 minuter. Vi skapar några halvchanser innan det blåses till behövlig vila. Med tunga ben lämnar vi planen.
Ny halvlek – kom igen nu! Vi har gjort några ändringar. Skogen o Alexander J kommer in. Det tar 3 minuter. På en Höganäshörna får vi inte bort bollen och bollen ligger i nätet. Domaren blåser mål, 4-0!!!! och pekar mot mittpunkten. Stora protester från de blå som rusar ut till en linjeman som inte vinkat. Domaren följer med ut och det blir diskussion ett antal minuter. Diskussionen resulterar i att domaren ändrar domslutet och pekar på frispark till UIK. Fortsatt 3-0, tack.
Strax efter har Höganäs ett kanonskott ribba ner på mållinjen – Änglavakt!!!
Deras mittback är stor och säker. Lurar bort våra försök att störa honom enkelt med lite passningsfinter. Lite för enkelt.
Med 20 kvar tar Litte en bra löpning som tvingar deras målvakt slå ut till hörna. På hörnan är det Skogen som är högst. Han får en klockren träff med skallen o det står 3-1. Nja kanske inte rättvist men det gör inget.
3 minuter senare får vi hörna igen. Davids hörna är oduglig o rensas ut till honom igen. Lyftet in kommer perfekt till en instormande John som möter direkt och hoppsan det står 3-2. Och det är en kvart kvar.
Vi får luft och Alex fixar en hörna. På den är det Kiffe och får chansen men skottet går över. Nu blir det ett jagande de sista 10 minuter vi skapar några halvlägen men tyvärr inget mer mål och matchen slutar med förlust 3-2.
Ändå ett avslut som ger lite hopp. Vi reste oss sista 20:e. Det tar vi med oss till hemmapremiären mot Eskilsminne på långfredagen 14.00. Serien kommer att bli jämn o tuff. Varje poäng o mål blir betydelsefullt.
Följ serien på Stolpskott.eu som har premiär på måndag 17.00 i Radio Wake Up 105,1. Expertgäst vår eminente lagledare Michael Hallgren. Vi hörs!! // Sören