Div 2 västra Götaland

Full pott efter 2 omgångar. Inte många (utöver oss själva) som trott detta.

Årets enda match i Jönköpingstrakten slutar med seger.

En rättvis seger även om nerverna satt utanpå de sista 5 minuterna.

Tenhult med ca 3000 innevånare har legat i div 2 i 10 år så det är en rutinerad motståndare vi möter. Vi har gott självförtroende efter fullpoängaren i premiären.

Kabe Husvanar känner de flesta till och det är de som sponsrar KABE arena. Tenhult tog sig i år vidare i Svenska cupen till slutgrupperna där endast totalt 32 lag är kvar. FFF 0-2, AIK 0-6 o Vbg Bois 0-1 blev för svåra. Sista match mot Bois kom avgörandet först i 93:e

Alltså en motståndare att respektera.

Det tar bara 2 minuter så får Tenhult ett läge som GG räddar. Minuten senare spelar David Joel N på kanten. In till Litte som nickar rakt på deras målvakt.

Tenhult har en långkastare som ställer till oro men det blir inget av dem. Efter 13 min får de ett läge igen efter en tveksam offside – hörna. Vi hänger inte riktigt med i omställningarna.

Vi kommer mer in i matchen och efter halvtimman gör David en tunnel o kommer in i straffområdet. Bara målvaktens fingertoppar från måljubel. Joel F blir senare varnad när han upplyser om att bollen var ute.

Med 5 kvar jobbar Litte till sig ett friläge. När han ska placera in bollen studsar bollen upp på smalbenet och rullar retligt till målvakten. Vi går till halvlek med fördel Ullared med sina chanser. Tenhult har endast fått några hörnor som inte blivit något av.

Andra startar vi med tryck. Efter 9 minuter blir det ”Litte show”. Han lurar bort några spelare på vänsterkanten och serverar en fri Halle i mitten. Inget misstag 1-0.

Som vanligt öppnar målet upp matchen. Det är UIK som har taktpinnen. Och det är åter Halle som hittar målet. Ett riktigt klassmål. Jakob bryter på mitten och lyfter fram boll till Halle som ur vänsterinner position drar på en vänsterslägga med sådan precision i bortre krysset att inte ens det berömda håret kommit emellan. 2-0.

Ser bra ut men då gör tyvärr Fogel ett bolltapp på sin back plats. (Det enda bolltapp han gjort sen han kom till UIK ska påpekas). Följden blir en kontring. Bollen in framför mål där David kommer felvänd med en Tenhultare i ryggen. Vem som var sist på boll vet jag inte men bollen går in i buren och det står 2-1. Kändes lite onödigt att bjuda in dem.

Detta ger Tenhult luft samtidigt som UIK blir lite försiktigare.

De sista 15 blir jobbiga att bevittna. Det osar mål några ggr.

Tenhult gör ett nickmål som avblåses för offside?? De har en del farliga inkast. GG nyper ett friläge. In med nya krafter. Medion-Mårten-Rasmus byter av Litte-David-Joel N.