Varbergs Gif

2017-09-23 Hedevi
Div Västra Götaland

Dagens måstematch slutar i dur!! Alla visste om allvaret i dagens match. Getingboet längst ner i tabellen krävde en hemmavinst och killarna fixade det.
Det krävdes också lite upprättelse efter vårens plattmatch borta (2-5) där vi gör året sämsta insats!!
Matchen börjar med mycket UIK-boll. Vi spelar runt mest på egen planhalva och Giffarna stressar högt upp men vi har kontroll. Giffarna skapar några hörnor som de slår mycket duktigt hårt in mot mål. Som tur är ligger vi rätt i våra positioner så det blir inget av dessa.
I minut 8 tar vi den viktiga ledningen. David får boll till vänster mitt på deras planhalva. Ingen går på och David beslutar dig för att skjuta. Får på en riktig ”mörsare”. Råkar sitta precis i bollbanan. Skottet går bort emot målvaktens vänstra burgavel och wobblar ner strax under ribban helt otagbart. Vi har fått den 1-0 ledning vi ville ha.
Lite gruff mitt på plan. Joel N blir nersparkad med varning som följd. Alexander offrar sig och får också varning.
Giffarna skapar lite tryck mitten av halvleken. Vi har några kontringschanser men Litte ställs offside när han är på väg igenom.
Efter 30 får vi en frispark i bra läge rakt fram. Alexander tar den och skottet är hårt. Sebbe i Gifmålet gör en bra räddning vid stolpen. Halvleken avslutas utan att det hände något direkt framför målen.
Andra startar med ett lurigt skott över av Skogen. John hittar Litte vars skott räddas till hörna av en röd.
Anfallet efter (minut 54) kommer en Varbergare runt på högerkanten. På det hårda inlägget kastar sig Mac för att nicka till hörna. Nicken går stenhårt rakt över Brattberg och in under ribban. Varberg har kvitterat till 1-1.
UIK ger snabb replik. John går runt på vänsterkanten. På hans inlägg kastar sig Litte och hans nickskarv sitter otagbart. Vi har återtagit ledningen 2-1 minuten efter. Riktigt snyggt och nödvändigt!!!
Joel testar skott igen. Sebbe är med.
Varberg går ner på 3-backslinje. Ökar trycket. John kommer helt fel och river ner en röd. Följden av frisparken blir ett friläge som Brattberg parerar – tack!!
Nu blir det öppnare spel. Varberg får bra frisparksläge. BB är med. Tar även ett friläge.
Halle byter med Joachim (A-debut) . Han gör ett bra jobb det sista när han jagar o stör deras backlinje så de inte lugnt kan göra sina upplägg. Det öppna spelet gynnar Gif. Vi får rensa lite och får inte till något eget strukturerat spel. Halvlurigt!!
Med 10 kvar tycker domaren att en Giffare går tufft in med dubbarna på Jakob. Domaren visar upp det röda!! Såg lite tveksamt ut från min position men det blir spel med en man mer för oss slutet av matchen.
Varberg har släppt handbromsen och trycker på. På ett bra skott kommer John emellan (tack). Tror inte BB hade tagit den. Superviktigt!!!
Joel får kramp och Oliver Möller kommer in. Spelet är öppet/stirrigt och lagen byter boll.
På övertid blir Alex fri. Skottet stöts ut och i vågen efter hittar Alexander David som slår i sista spiken när han sätter 3-1. Några minuter senare blåser domaren av och 3 superviktiga pinnar har hamnat i den blåvita kistan.
Skogen välförtjänt utsedd till UIK:s bästa spelare!!
Serien går in i sitt slutskede. I toppen skiljer det en poäng mellan de 4 första. Nästa veckas motståndare Dalstorp är med bland dem. Borta på Dalshov krävs det en 100-procentig insats igen. De har bara förlorat mot topplagskollegorna Tvååker o Sävedalen där. Alltid kul ställa till det för topplagen (även om det är västgötar) och vi är fullt kapabla till detta.
Och det behövs för där nere är det lika tätt. Höganäs slår idag Halmia 3-1 och hakar på. Tenhult tar sin andra raka när de slår Hittarp med 2-1 efter underläge 0-1. De är bara pinnen efter oss.
UIK 22p – Tenhult 21p – Höganäs 20p – Varberg 18p
Det är bara 9 mil till Dalstorp från Ullared. Kör man via metropolen Mårdaklev går det snabbast.
Lördag 14.00 bänkar vi oss på Dalshov. Grabbarna är redo. Supportrarna likaså! Senast hade vi dem på kroken men i 90:e sätter de 2-1. Revansch på lördag!!
Innevånare Dalstorp 776 personer – Innevånare Ullared 791 (senast jag räknade). Det blir en jämn o intressant match.