Hejdå – div 2

Matchreferat

Assyriska BK

1-0 (1-0)

Ullareds IK

2022-10-15 Ruddalens IP
Div 2 Västra Götaland

Då var det konstaterat att vi inte lyckades klara nytt kontrakt i div 2 Västra Götaland
Det har vart positiva vibbar med UIK-fotbollen ända sedan vi 2013 vann div 4 Elit på målskillnad efter att i sista omgången slagit Rinia med 11-0. Gick därmed förbi Tölö med 8 mål bättre målskillnad – samma poäng. Sedan endast 2 år i trean och vidare upp i tvåan. Ullared är en liten förening och vi ska vara stolta för dessa fantastiskt positiva år.
2013 när vi vann 4 elit placerar sig Varbergs Gif 3:a, Astrio 7:a och Onsala 10:a. Samtliga med i årets 2:a. Att 2023 spela i div 3 är absolut inget vi ska be om ursäkt för. Det är helt ok. Det går upp och ner för alla föreningar. Bara att ta nya tag. Men trots allt var de inte kul att åka hem idag.
Vi var ju tvingade att vinna dagens match för att klara kvalplats. Men som tidigare i år får vi inte till det offensivt. Det har blivit 14 matcher utan mål och det håller ju inte.
Det är inte mycket att skriva om dagens match. De gör sitt mål i 22:a minuten. Ett bra lång skott som inte va mycket att göra åt. Vi skapar inte så mycket och egentligen inte Assyriska heller. Troligtvis en anledning till att båda lagen har haft det jobbigt i år.
Tobbe testas inte så mycket heller i första. I slutet av första krockar han med en vitröd spelare och får tyvärr utgå.
Efter 5 i andra har Kiko läge på ett inlägg av Mommo men stöter bollen rakt på deras målvakt. Assyriska har rätt bra koll på oss i andra och vi lyckas inte störa dem. De skapar heller inte så mycket.
Bara att konstarera att vi inte räckt till i år.
Nya tag i trean 2023!!
Sören