HELT OK!!?

Husqvarna FF

2-0 (0-0)

22-05-21 Vapenvallen

Nja det kan man inte skriva om en förlust – men vi gör en av året bästa matcher mot ett av de bästa lagen i serien. Husqvarna har på 8 matcher släppt in 1 mål – svårslagna. Och de har bara en förlust mot Onsala.
Det är Husqvarna som ska ha den första chansen. Vi dribblar i en trång situation och tappar boll. Snabb omställning och chans av HQA som vi klarar.
VI har gjort läxan bra i veckan och ligger mycket bra i våra positioner.
I 25:e hittar Jakob Kiko vars skott tyvärr går alldeles utanför.
Husqvarna har också läge. De trycker på och får iväg ett skott som tar stolpen ut. Fortsatt tryck som till slut utmynnar i en inspark för oss – där var vi pressade!!
Strax efter HQA inlägg med en nickskarv vid ”första” som går vidare längs vår mållinje. Fru Fortuna är med oss. 0-0 i paus som vi inte behöver be om ursäkt för. En stark halvlek!! En av årets bästa.
Husqvarna startar andra starkt. Skott i bra läge via UIK fot till hörna. Strax efter en genomlöpning där Bodde ligger rätt och bollen till hörna igen. I 53:e ska det ringa bakom Tobbe. Ett wobblande långskott som Tobbe tyvärr inte får fatt i. Bollen rakt ut till Husqvarnaspelare som blir fri och lägger in ledningsbollen 1-0.
Husqvarna trycker på några minuter innan UIk skapar lägen. Först ett inlägg som rensas till hörna. Strax efter inlägg av David som hamnar på Jakobs skalle men nicken utanför.
Det byts halvchanser. Husqvarna har ett skott i burgaveln. Kiko kommer förbi på vänsterkanten. Får ingen fart på skottet som deras målvakt tar hand om. Nytt Kiko-läge när han snyggt tunnlar deras back inspelet plockar deras målvakt.
Det byts lite halvlägen. UIK ligger på och som många liknande gånger ska det bli Husqvarna som ska avsluta målgörandet med en halvkontring. Skottet täcks av en UIK-fot och ställer Tobbe. Ett turmål!!
Vi får tyvärr skriva slutresultatet 0-2. Men i dagens match visar vi att vi inte ger oss i kampen om fortsatt kontrakt. Kampen fortsätter redan på onsdag då Torslanda kommer till Hedevi på besök 19.30.
En oerhört viktig hemmamatch. De ligger placeringen över oss med en pinne mer inspelad.
3 pinnar är ett måste och jag ser efter dagens insats att det ska inte var omöjligt med dagens inställning.