Varbergs Gif

3-0 (2-0)

2021-09-30 Varberg Energi Arena

Yes!!! Bra känsla efter en fin skalp senast i derbyt. Nu kommer lyftet………….nej det gör det absolut INTE !
I ett ruskigt regn och blåsväder på konstgräset vid Påskbergsvallen (ja vi gamla kallar den det) presterar vi idag alldeles för dåligt. Det är inte okey att gå in med dagens inställning. Första halvlek är årets sämsta prestation. Hur kan det bli så?
Hyfsad start där vi skapar hörna. Edgar får foten på den men bollen far över.
Minuten efter är det friläge för Gif. Tobbe får ut handen till hörna.
Gif fortsätter trycka på. I 8:e minuten får de en frispark rakt fram mitt på halva UIK-halvan. Bra fart på skottet men det går rakt på Tobbe. Alla väntar på ett enkelt plock men bollen går under handskarna och vi har underläge 0-1. Ingen önskestart.
Vi fortsätter med många dåliga beslut. Mycket bolltapp och Gif tar över kommandot. Vi är helt ofarliga i våra försök. Mackan har ett skott men ingen fart.
Strax efter nytt friläge för Gif. Tobbe till hörna.
Det ringer igen efter 20 minuter. Vi slarvar med passen på egen planhalva, missar ett motlägg. Friläge och underläge 0-2.
Gif har totalkoll och vi är inte med.
Vi försöker halvdant. Hampus har ett skott långt över. Markus fri men ingen fart på skottet.
När Gif får läge blixtrar de till. Skottet tar i stolpen och ut (28:e).
Vi är alldeles för tunna i våra enkla försök att anfalla. Gif däremot skapar lätt oredai vårt försvar. Vi avslutar med en frispark i hyfsat läge. Skottet lite lamt rakt på deras målvakt.
Inte mycket positivt att skriva om. Det är Gif som i motvinden äger hela halvleken.
Direkt i andra har vi chansen att göra match av det hela. På Hampus skott blir det retur som David rakar in. Tyvärr blåses målet bort – offside på David…….ja kanske……….jo det var det…
Strax efter, Kiko skott som deras målvakt tar. VI trycker och skapar 3 hörnor i rad. Lite kalabalik på samtliga. Bra start!!
Men det ska bli de röda som gör nästa mål. Alldeles för enkelt kommer de till skottläge och kan punktera matchen när det är en halvtimma kvar. 0-3.
Ingen kul avslutning. Vi har några halvlägen. Emil ett skott via målvakt till hörna. David en nick som målvakten tar. Vi är alldeles för tunna.
Nja det blev ingen rolig kväll. Vi hoppas det blir roligare nästa lördag den 9:e. Då kommer Tord på besök. En måste match. De har haft en tuff start på serien. Ligger sist på 18 poäng. Det blev 0-0 året första match i år. En skärpning över hela linjen krävs.