0-1 (0-0)

Snöstorp/Nyhem

2015-06-18 Hedevi
Div 3

……..att vara fullständigt överlägsen i stort sett en hel match och ändå förlora med 0-1??!!

Vi möter Snöstorp/Nyhem hemma och startar lite nonchalant. Kiffe gör en felpass direkt som ger S/N en målchans i matchens första minut. Direkt efter är det Sebbes tur att krångla till en bakåtpass genom att ta för lång tid på sig och det blir ett motlägg mot en satsande motståndare. Ja vi var inte riktigt vakna.

Redan i femte minuten rättar det till sig. Mårten snor bollen på sin högerkant och får in den till David som möter på volley – en halv meter över tyvärr.

Efter en kvart är det David igen som en bit utanför straffområdet får till ett kanonskott klockrent rätt i vänster stolpe och ut. Sen hittar David Litte som skarvar bollen strax utanför. Ja vi hade bra grepp om matchen direkt. S/N hänger inte med och de kommer sent in i ett flertal situationer. Tillslut renderar det en varning.

Det tar bara några minuter till innan det osar katt igen. Crille blir plötsligt fri och rullar bollen förbi målvakten och i……….vänster stolpe igen – vem har satt upp målen idag???

Fogelberg åker på en rejäl lårkaka? när han springer ihop med en motståndare. Då har det gått 30 minuter. Minuten efter kommer John runt på sin kant och spelar snett inåt till David som äntligen sätter 1-0…….trodde alla. Ute på kanten viftar en gulklädd herre för offside – helt obegripligt!!! Passningen är ju bakåt. Helt befogade protester hjälper föga.                  Litte blir sen körd i ryggen – ingen varning nu heller!!

Frustrerade går UIK till halvlek med 0-0 efter en fantastisk halvlek där vi borde lett med 3-0 minst!! S/N räddade av gong-gongen.

Paus är alltid nyttigt när man blivit utspelad. Så även för S/N. Uppehållet har gett dem lite mod och gör att UIK kommer av sig lite. Tyvärr blir det S/N som gör det efterlängtade målet. På ett höger inlägg kommer bollen i perfekt nickhöjd och där kommer tyvärr en S/N-spelare och möter klockrent med pannan vilket betyder 0-1 – snyggt. Helt sjukt att de tar ledningen när UIK dominerat matchen. Följden blir att UIK kommer av sig och S/N skapar en chans till där Sebbe gör en räddning. Sista 20 bevakar S/N ledningen. De sista 5 har UIK ett rejält tryck med 4 hörnor där både David o Halle sånär får igenom sina skott men de täcks av ivrigt kastande S/N-spelare. Hörnorna nickas bort o fram igen men ingen bollursling vill in idag.

Till slut blåser domaren för slutsignal och ingen kan säga att det var ett rättvist resultat. Vi visar i alla fall att vi är ett topplag i denna serien. Men man måste ha lite flyt om man ska vinna matcher – idag var det som förgjort. Vi tappar 3 poäng till S/N men behåller vår 3:e plats. Bara en poäng ner till Laholm på 8:e platsen. En match kvar innan sommaruppehållet. Råslätt borta på lördag 27:e. Då är i alla fall jag revanschsugen. Syns då!!  // Sören