Ibland får man acceptera…….en förlust.

0-3 (0-1)

Eskilsminne

2022-04-14 Hedevi

Dagens motståndare Eskilsminne kommer tillhöra topplagen i årets serie. Slutade 2:a i serien 2021. Alltså en tuff match på Hedevi idag.
Det är ”Eskils” som för hela matchen men vi ligger bra i våra positioner och de får jobba för sina lägen. Men det håller givetvis inte i längden och till slut ska det bli ett gulblått mål efter deras dominans. Med 10 minuter kvar av ”första” blir det ett långskott som ska förändra måltavlan. Ett snyggt skott som Tobbe inte har någon chans på – 0-1 i paus.
Det tar bara 5 minuter i andra så gör ”Eskils” 0-2. De stressar oss till bolltapp vid mitten. Snabb kontring/inlägg och inlägget styrs snyggt in bakom Tobbe.
Matchbilden är densamma hela matchen. Eskilsminne har boll och vi försvarar. Följaktligen blir det till slut mitt i halvleken även 0-3. En hörna där boll går ut till en gulblå spelare som bredsidar bollen in i det blå målet. De avslutande 20 minuterna har vi koll och de lyckas inte skapa så mycket så resultatet står sig matchen ut.
Tycker ändå att vi står upp bra med tanke på att vi är under inspel av en ny ”elva”.
Det är inte mot dagens motståndare vi ska ta våra poäng. Räknar de 2 lag vi senast mött (Varberg och Eskilsminne) som 2 topplag och vi har stått upp bra trots 2 förluster.
Nästa match mot Astrio borta känns viktig. Lördag 14.00 på Söndrum jagar vi nya pinnar. Vi tog bara en pinne mot dem förra året – det ska vi ändra på!!