2-3 (1-2)

IS HAlmia

2019-05-18 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Så kom årets första förlust. Halmia hemma 2-3. Inte mycket at säga om. Före serien startade räknades detta som en svår motståndare. De är säkert inte nöjda med sin start av serien. Bara en vinst o en oavgjord.
Bra fart från båda lag direkt. Mycket Halmia. Efter kvarten blir John märkligt avblåst i en duell. Frispark snett ut. En Halmian kommer rätt i luften. Men som tur går nicken i bra läge utanför.
Strax efter tar sig Aloand runt på kanten. Skottet i dåligt läge tar deras målvakt enkelt.
En annars så säker Kosovar missar ett uppspel mitt i banan. En fri Halmian får inte till skottet. Rakt i famnen på Sebbe.
Halmia pumpar på. Runt på kanten igen. En Halmian blir lite lagom skavd så han inte får till något skott. Vita ropar ”straff” men domaren viftar bort detta.
Halmia trycker på och vi ligger inte riktigt rätt. De bryter, ställer om. Runt på sin högerkant. Bollen i framför mål där 0-1 styrs in utan chans för Sebbe.
Vi är för passiva och jobbar inte som ett lag. Halmia vinner närkamperna. Vi missar pass!
Så får vi en hörna efter 38 minuter. John kommer rätt. Nicken stoppas av deras målvakt men går rakt ut till Emil och vi har kvitterat till 1-1. Tack för det!!!
Minuten kvar kommer igen det blå bolltappet högt upp. Halmia ställer om. Vi är inte med. En fri Halmian rullar enkelt in ledningsbollen 1-2. Nja?? Domaren blåser sen av en halvlek vi inte kan va nöjda med.
Andra startar likadant. Halmia kommer med mer folk när de anfaller. Det ser inte bra ut. Vi lyckas inte störa dem märkbart.
Efter kvarten bryter igen Halmia ett UIK-uppspel på mitten. Omställning och bollen ut till vänster. Vi hänger inte med och de rullar in 1-3.
Ser absolut inte bra ut. Första förlusten är på väg. Vi skapar inget framåt. Inga alternativ till uppspel. Men det behövs inte mycket för att vi ska komma in i matchen igen.
Minut 60. På en lång hög boll får David i duell med en Halmian fram bollen till Aloand som hur säkert som helst lägger in bollen i bortersta hörnet. 2-3 och vi är med i matchen igen!!
Emil stångar till sig en boll. Försöket till lobb går strax över.
John inspel till David. David får bra träff. Deras målvakt gör en kanonräddning nere vid högra stolpen.
UIK trycker på. Rasmus inlägg. Mirson nickar över.
Detta ger Halmia kontringsläge. Inlägg och en fri Halmian lyckas få bollen över från 3 meter.
David hittar Aloand igen. Närskott på målvakt o rens till hörna..
Minuten kvar är Jensen på väg igenom. Boll ut till hörna. På hörnan kommer Mirson perfekt helt omarkerad mitt framför mål. Men han lyckas inte styra ner nicken och vi får se bollen passera ribban med någon decimeter. Så nära en kvittering är vi idag!!!
Kanonavslutning sista 20 men idag lyckas vi inte få med oss någon pinne. Matchen slutar 2-3. Totalt sett är Halmia bättre idag. Men vi tar med oss dagens sista 20 minuter.
Qviding på fjärde plats borta på fredag. Vi är 2 poäng efter.
Kom igen nu å stötta laget!!! Syns där 19.00!!!