Ingen medgång i årets bästa match

1-5 (1-2)

IS Halmia

2018-08-25 Hedevi

Första halvlek är årets absolut bästa från vår sida. Båda lagen sätter full fart direkt.
Halmianerna är stabila och har ett högt bolltempo. Men vi bjuder upp till dans med ett lika bra spel.
Efter 7 minuter bryter de dock ett UIK-anfall på mitten och sätter full fart på deras högerkant. Bollen in framför mål där en vit är först. Skottet stoppas upp av Brattbergs hand och går mot mål. En blå hinner nästan ikapp, kastar sig och rensar bort boll men linjemannen markerar att bollen passerat mållinjen. Vi får lita på det är rätt bedömning!! 0-1.
Halmia spelar med självförtroende men vi är med och visar att vi också håller bra div 2 klass.
I 18:e får vi till ett bra snabbt anfall. Hasse hittar David till vänster. Bollen in framför mål där Rasmus kommer i full fart. Deras Målvakt kastar sig rakt ut och kniper bollen precis framför hans fötter. Strax efter är det Halmias tur. Inlägget styrs precis utanför BB:s stolpe.
Men UIK ska kvittera. Ett kanonanfall där bollen går som på ett snöre mellan Joel Jakob och sist David som fri stöter in 1-1. Riktigt snyggt!!
Sen börjar domarens show. Först går John in rejält i duell och tar boll. Frispark??
Minuten efterkommer Halmia in i straffområdet. Från nära håll skjuter de rakt upp på Johns hand som är över huvudet. Kändes som det var ofrivilligt men det är klart att där ska ju inte handen vara. Underläge 1-2 i paus.
Detta gör givetvis att vi måste lyfta upp spelet och det blir då lägen för Halmia till omställningar.
Men vi fortsätter vårt positiva spel. Rasmus skjuter precis utanför. Båda lagen spelar positiv fotboll. Det är bra och välspelad match. Vi står bra upp mot seriens fn bästa lag?
De startade serien med 3 förluster. Men har sedan spelat 15 matcher där de vunnit 13 o förlorat 3 mot topplagen Lindome o IFK Malmö samt Rosengård. Ingen oavgjord.
Andra startar på liknande vis. Efter 10 minuter åker vi på en omställning igen. De kommer runt på vänster. In med boll och där stöts 1-3 in. Riktigt snyggt tyvärr!!
Det är många tuffa dueller och Joel får en tveksam! varning när han springer ihop med en vit.
Vi ligger på och det blir lägen som Halmia utnyttjar. I 66:e en ny omställning och det står 1-4.
Vi får en frispark i bra läge 7-8 meter utanför straffområdet. Bollen ligger på plats och UIK har inte begärt avstånd. Deras målvakt ställer sig vid sin högra stolpe och dirigerar muren. Joel är snabb och slår frisparken snabbt in vid vänstra stolpen. Domaren blåser om frisparken och säger att den inte fick slås. Vi har inte begärt avstånd!!! Varför får vi inte slå frisparken??
Intresserad av vad regelboken säger här. Kan inte se annat än att det skulle vart mål!!!
2 minuter efter går Kiffe in i en duell och är (som vanligt)starkare i kroppen än anfallaren vilket gör att Halmianen faller. Domaren blåser och pekar på straffpunkten igen!!!! 5-1 !!!!
Brukar inte gnälla på domaren men idag gör han ett antal avgörande domslut som påverkar resultatet negativt för oss.
Bollen är rund och domarinsatser tillhör spelet. En gnällig Halmian som satt o bräkte framför allt i första när vi stod upp resultatmässigt gjorde det inte bättre.
På lördag är det tuffast möjliga motstånd när vi ska upp till serieettan Lindome. Förlust i våras med 1-3. 2 mål då sista 10.
Gör vi samma laginstas som idag finns chans till poäng.13.00 träder de in på Lindevi.