Eskilsminne IF

3-1 (0-1)

20017-06-27 Harlyckans IP

Jaha då var det så igen. En tung hemresa från Helsingborg.
Förra årets bortamatch mot Eskilsminne förlorade vi med 4-3 efter att vi tagit upp 0-3 i paus till 3-3. Sen gör de 4-3 på övertid. I Eskilsminnes bur stod då en viss Johan Brattberg.
Skulle vi kunna starta bättre i år. Ja inte spelmässigt för det var Eskilsminne som startade klart bäst. Brukar skriva lite smånoteringar och den första halvtimmen handalar bara om att Eskils trycker på. De har hörnor och skott som Brattberg klarar. Många inlägg men vi fredar oss bra.
Noterar att vi har inget spel alls framåt. Då får vi efter 32 minuter en frispark en bit utanför straffområdet. Kushtrim tar hand om den. Skottet tar i muren och ställer deras målvakt. Ullareds IK leder matchen med 0-1. Överraskande men härligt!! Bollinnehavet i klart övertag för Eskilsminne. Men det är målen som räknas.
Eskilsminne fortsätter ha kommandot halvleken ut. Vi går till pausvila i ledning trots att bollinnehavet känns som 70-30 i hemmalgets favör. Men UIK leder!!
Tyvärr lyckas vi inte behålla ledningen så länge i andra. Redan efter 7 minuter drar ”Eskils” upp ett högeranfall som vi inte hänger med på. Bollen in framför mål där den hänsynslöst forceras in i mål vilket betyder 1-1.
Vi hinner inte samla oss innan de kommer igen på andra sidan. Ett i stort sett liknande mål. Vi hänger inte med deras fartspelare. Nu är det runt på vänster. Bollen in framför mål och 2-1. Vi hänger inte med!!
”Eskils” fortsätter. Denna gång på vår vänsterkant. David hakar upp deras spelare som är på väg igenom och får det gula.
Strax efter är det Joel N som blir neddragen en bit utanför straffområdet. Frisparken blir retur och då drar nyss inkomna Anton Bodin till och bollen far i ribban och ut. Målvakten står och tittar på. Ajaj ett mål där hade vart mumma. Skogen byter med Albert.
Anton blir en injektion. Litte på väg igenom dras ner. Helt plötsligt är vi med i matchen. Men det blir öppnare spel vilket innebär att Eskils också får chanser. Tyvärr blir det de som gör nästa mål. Deras skott tar i stopen och ut. Tyvärr får vi inte undan boll utan det är en blå/gul som kommer rätt och skottet till 3-1 sitter intill BB:s stolpe. Efter detta lyckas vi inte lyfta upp spelet igen. Eskilsminne vinner matchen välförtjänt med 3-1.
Avslutningsvis måste jag återigen säga att jag inte är bekväm med trebackslinje. Framförallt när vi som nu är pressade och inte styr spelet. Våra kreativa yttermittfältare Alexander o David får spela ytterbackar – det är inte deras rätta plats!! Vi drar också på oss varningar och jag vet inte om det är så att nån är avstängd nästa viktiga match på lördag mot Höganäs ”hemma” . På Falkenbergs IP 14.00 är den matchen. På Hedevi dansas det. Hoppas de blåvita också kan dansa på lätta moln vid 16-tiden.