Inget flyt idag!!

0-1 (0-1)

IFK Malmö

2019-06-08 Hedevi

I dagens match är det de gulvita gästerna IFK Malmö som tar tag i taktpinnen. Redan efter 4 minuter. Gul hörna med ett skott som Sebbe tar. Strax efter springer Fogel ihop mitt på plan. Varning på Joel??!!
Vårt första försök till anfall – Alo bryter o spelar Jonte på kanten. Inlägg mot John. Bollen ut till hörna.
Efter 17 minuter kommer en boll in i vårt mittförsvar. Kosovar går lite onödigt tufft upp i rygg på gul spelare. Inläggsfrispark vid sidan en bra bit ut. Precis så vi ställer upp mur. Skottet går i muren där David får en tusch på bollen så precis att den går i en båge över en chanslös Sebbe i målet. Inget att göra åt – 0-1.
IFK trycker på. Skapar hörna och skott. John får en varning mitt på plan??
Malmö har ett skott utsidan stolpen. Vi skapar ingenting framåt i första. Något bättre på slutet men första halvlek är inte godkänd från vår sida.
Vi startar andra bättre. John har ett skott som täcks av gul. David in i en duell på plan. Gult kort av någon anledning igen. Domarens bedömning har var mkt tveksam vid alla 3 utdelade varningarna.
Efter kvarten i andra tar vi oss fram i mitten, Mirson åker på en smäll men klarar den. Bollen spelas vidare o vi får in bollen framför mål, bra läge för Alo…DÅ blåser domaren frispark för smällen några situationer tidigare………???!!!
Frisparken läggs in och boll ut till Wahlberg vars skott går i ribba o över!!
Vi har tryck och IFK backar ner. Boll in framför mål och är på väg ut. Kiko jagar boll och dras regelvidrigt i armen, tappar balanser – solklar straff!! Vi behåller trycket, skapar några hörnor.
Alo byter med ett nytt ansikte, Anton Nilsson (lån 2-åker). På en hörna i slutet skjuter Kosovar över.
Närmare kommer vi inte idag. En tuff förlust. En alldeles för dålig första halvlek och otur på deras mål. I andra kan vi kvittera. Vi har dock alldeles för korta anfall. Lyckas inte håll kvar bollen på deras planhalva. Skapar inget längre tryck.
2 matcher kvar innan serien vänder. Först Prespa Birlik borta på lördag 16.00. Hjälp till att stötta laget på plats i denna superviktiga drabbning!!!