2-3 (1-2)

Varbergs Gif

2021-10-16 Hedevi
Div 2 Västra Götaland

Bra start idag. Carl har ett skott på inlägg och David ett strax utanför. I medvinden fortsätter vi och efter 8 minuter tar vi ledningen. Ett högeranfall med långt inspel bort till David på vänsterkanten. Bryter in och skottet smiter in i bortre hörnet. Ledning 1-0 – härligt!!
Strax efter onödigt slarv på egen planhalva. Varberg kontrar. Inlägget nickas bort av Edgar.
Det böljar med möjligheter åt båda håll. Emil läge blir motlägg med deras målvakt. Långt uppehåll men till slut blir han spelklar.
Det är väldigt böljande spel. I 27:e får VGif tyvärr till snyggt anfall. Runt på höger sida och inlägget ligger precis på röd fot och de har kvitterat till 1-1.
Blir lite VGif tryck efter det. Och de ska ta ledningen. En spelvändning från vänster till höger. De bryter in från vänster och borrar upp bollen under ribban. Tobbe chanslös – under läge 1-2
Händer lite i slutet. John har en nick på hörna. Tyvärr rakt på deras målvakt. VGif har ett närskott i burgaveln. Vi går till paus underläge 1-2. Känns sådär.
Andra startar med ett avvaktande VGif och UIK skapar lite hörnor. Men så i 60:e igen en snabb omställning av Varberg. Bollen ut till vänster. Inlägg och bollen borrar sig upp i nättaket. 1-3 är ett faktum. Strax efter ett klockrent stolpskott från VGif – där kunde matchen vart slut. Men vi byter lite. Vidar och Maxim in.
Ger resultat. Med 20 kvar reducerar vi till 2-3. Lite kalabalik i straffområdet och bollen till David som gör sitt andra mål. Hopp igen!
Vi har några chanser det sista övertidsminuterna. Wahlberg halvläge efter hörna. Markus ligger ner i straffområdet. Skottet 1 meter utanför stolpen.
I 5:e övertidsminuten en frispark ute till höger. Bollen studsar framför mål och det är väldigt nära att en sig slängande Tobbe når bollen med skallen i bra läge. Tyvärr lyckas han inte.
Matchen är slut. Årets andra hemmaförlust kändes onödig.
Varberg och Assyriska krånglar sig förbi oss i tabellen.